Νέο όνομα και μικρές αλλαγές για τον κινεζικό «Σκαραβαίο»

Η πολύκροτη υπόθεση με τον κινεζικό «Σκαραβαίο» συνεχίζεται, καθώς η ORA ανακοίνωσε αλλαγές στη σχεδίαση και την ονομασία του αυτοκινήτου.

Μη φανταστείτε κάτι εξωφρενικό. Το όνομα πλέον διαμορφώνεται ως «Ballet Cat» αντί «Punk Cat» και υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση, οι οποίες επικεντρώνονται στους διαφορετικούς τροχούς, την προσθήκη spoiler και τα ελαφρώς ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα. Τα τελευταία δεν φαίνονται από τη μία και μοναδική εικόνα που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, όμως αν κρίνουμε από τις ζάντες και την αεροτομή, τότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με την υλοποίηση των σκίτσων που πατεντάρισαν προ μηνών οι Κινέζοι, στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Intellectual Property Office – EU IPO).

Στα μηχανικά μέρη, όπου ούτως ή άλλως οι πληροφορίες ήταν περιορισμένες, δεν ανακοινώνονται αλλαγές. Το Ballet Cat προσφέρεται με δυο συστοιχίες μπαταριών, 47,8 kWh και 59,1 kWh. Από στοιχεία επιδόσεων τα μόνα που αναφέρονται είναι αυτά της αυτονομίας, με βάση τον κύκλο NEDC, τοποθετώντας τη μικρή μπαταρία στα 401 χλμ. και τη μεγάλη στα 501 χλμ.

Η VW είχε δηλώσει παλιότερα έτοιμη να κινηθεί νομικά εναντίον της ORA, αλλά και της μητρικής Great Wall Motors, όμως προς το παρόν δεν έχει κάνει κίνηση. Για να δούμε αν θα αλλάξουν στάση οι Γερμανοί, σε περίπτωση που το Ballet Cat έρθει τελικά στην Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store