Νέο VW Golf GTI Rabbit Edition, αλλά για…αλλού

H VW παρουσιάζει ιδιαίτερη έφεση στις ειδικές εκδόσεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς μετά το αποχαιρετιστήριο Final Edition για τον «Σκαραβαίο» παρουσίασε τον «Κούνελο» του Golf GTI.

Δείτε ακόμα: VW up! GTI VS Golf GTI Mk2: Πιο είναι πιο γρήγορο;

Το Rabbit Edition αποτελεί μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής του GTI, η οποία τοποθετείται ανάμεσα στην Performance και το R. Από πλευράς μηχανικών μερών, τα πάντα είναι ίδια και απαράλλαχτα. Ο 2.0λιτρος TSI αποδίδει 230 ίππους στις 4.700 σ.α.λ. και 350 Nm ροπής από τις 1.500 εως τις 4.600 σ.α.λ., εξασφαλίζοντας επιτάχυνση της τάξης των 6,4 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελική που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Το «παρών» δίνει και το σύστημα που προσομοιώνει την λειτουργία του μπλοκέ διαφορικού με την χρήση των φρένων (EDL), μαζί με τo πλήρες σετ συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού. Η μόνη διαφορά που παρατηρείται σε σχέση με το απλό GTI, είναι η αντικατάσταση των φρένων με αυτά του Golf R.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται «τσεκούρι» στις εκδόσεις του επόμενου VW Golf

Όπως γίνεται αντιληπτό το Rabbit Edition είναι έκδοση περισσότερο αισθητικού χαρακτήρα, με το Urano Grey χρώμα, τις μαύρες ζάντες 18 ιντσών και κάποιες λεπτομέρειες κόκκινης απόχρωσης να είναι τοποθετημένες σε επιλεγμένα σημεία του αμαξώματος. Διαθέσιμα είναι επίσης τα χρώματα Cornflower Blue, Pure White και Deep Black Pearl. Το μαύρο χρώμα, εκτός από τους τροχούς, συναντάται στα καλύμματα των καθρεπτών και την αεροτομή.

H προέλευση της ονομασίας «Rabbit» έχει ρίζες στο μακρινό 1974, την χρονιά δηλαδή που παρουσιάστηκε το πρώτο VW Golf. Το γερμανικό μικρομεσαίο λανσαρίστηκε ως Rabbit στην αγορά των Η.Π.Α., ενώ για το γειτονικό Μεξικό επιλέχθηκε το όνομα «Caribe». Εξ ου και η διάθεση του Golf GTI Rabbit Edition αποκλειστικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Get it on Google Play Download on the App Store