Νέο VW Passat GTE με μηδέν κατανάλωση βενζίνης

Το δημοφιλές εδώ και δεκαετίες μεσαίο αυτοκίνητο της VW, το Passat, στη νέα 8η γενιά του είναι εφοδιασμένο με πληθώρα προηγμένων τεχνολογιών που ωφελούν τον οδηγό, αλλά και το περιβάλλον. Το νέο plug-in hybrid Volkswagen Passat GTE τοποθετείται ανάμεσα στα κορυφαία μοντέλα της γκάμας και μπορεί στις καθημερινές μετακινήσεις να μην κάνει καθόλου χρήση βενζίνης.

Δείτε ακόμη: Volkswagen Tiguan με όφελος 1.200 ευρώ

Το υβριδικό σύστημα με πρίζα του νέου Passat GTE αποτελείται από ένα κινητήρα 1.4 TSI ισχύος 156 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 115 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 218 ίππους και τα 400 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός DSG κιβωτίου 6 ταχυτήτων. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,4 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 225 χλμ./ώρα. H μεικτή κατανάλωση είναι 1,4 λτ./100 χλμ., οι εκπομπές CO2 είναι 32 γρ./χλμ. και η μεικτή κατανάλωση ρεύματος είναι 15,7 kWh/100 χλμ. Η αυτονομία με μόνο τη χρήση ρεύματος με τον κύκλο NEDC είναι 70 χλμ. και με τον πιο ρεαλιστικό κύκλο WLTP φτάνει έως τα 56 χλμ. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει τις καθημερινές μετακινήσεις χωρίς να καίει σταγόνα βενζίνης.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Passat: Ιδανικό και για εταιρικούς πελάτες

Ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μία εξωτερικά επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης. Κατά την επιβράδυνση ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια φορτίζοντας την μπαταρία υψηλής τάσης. Για μεγαλύτερες αποστάσεις και για ταχύτητες άνω των 140 χλμ./ώρα, ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει τον TSI κινητήρα, ειδικά με την επιλογή GTE mode και παρέχει επιπλέον δύναμη. Επίσης, το Passat GTE προσφέρει 3 προγράμματα λειτουργίας:

  1. Hybrid: εναλλάσσει θερμικό με ηλεκτρικό κινητήρα.
  2. GTE: μεγιστοποιεί την παροχή του ηλεκτρικού μοτέρ για μάξιμουμ απόδοση
  3. E-Mode: κινεί το Passat GTE μόνο με την χρήση ρεύματος

Δείτε ακόμη: Πως το νέο VW Polo σώζει ζωές (+video)

Η φόρτιση του Passat GTE, απαιτεί 6 ώρες και 15 λεπτά για να φτάσει από το 0 στο 100% της μπαταρίας, σε οικιακή πρίζα. Σε περίπτωση που συνδεθεί με ταχυφορτιστή, ο χρόνος φόρτισης πέφτει στις 4 ώρες.

Το κορυφαίας τεχνολογίας Passat GTE συνοδεύεται αντίστοιχα και με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, ενώ διατίθεται στην τιμή των 54.220 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Τώρα το VW Golf με όφελος 1.200 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store