Νέο υπερσύγχρονο κέντρο ασφαλείας της Volkswagen

Η Volkswagen άνοιξε ένα νέο υπερσύγχρονο κέντρο ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Βόλφσμπουργκ, το οποίο έχει συνολική έκταση 8.000 τετραγωνικών μέτρων και χωρίζεται σε τρεις ορόφους.

Το σημείο αναφοράς του εν λόγω κέντρου είναι μια υπερσύγχρονη μηχανή έλξης με έλκηθρο, η οποία για πρώτη φορά μπορεί να προσομοιώνει τις πλευρικές και περιστροφικές κινήσεις του οχήματος τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Έτσι μπορούν οι μηχανικοί της Volkswagen να μετρήσουν με ακρίβεια τη λειτουργία των σύγχρονων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας όπως είναι η πέδηση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε ακόμη: Η ακριβότερη και φθηνότερη βενζίνη ανά χώρα στον κόσμο

Στη νέα αυτή εγκατάσταση με το έλκηθρο, γίνονται δοκιμές οχημάτων με ταχύτητες έως 100 χλμ./ώρα και συνολικού βάρους έως τρεις τόνους. Το υποδαπέδιο σύστημα καλωδίων-σιδηροτροχιών στο πάτωμα της αίθουσας έχει μήκος πάνω από 140 μέτρα. Χάρη σε ένα νέο σύστημα αλλαγής παλετών, η επόμενη δοκιμή μπορεί να προετοιμαστεί με τη διεξαγωγή της τρέχουσας δοκιμής, η οποία αυξάνει την απόδοση και την απόδοση της εγκατάστασης. Περίπου 800 τέτοιες δοκιμές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από το τμήμα τεχνολογικής εξέλιξης της Volkswagen.

Εκτός από το νέο αυτό σύστημα με το έλκηθρο, υπάρχουν ακόμα πολλαπλοί πάγκοι δοκιμών που βρίσκονται στο ισόγειο της αίθουσας. Στον πρώτο όροφο, τα οχήματα δοκιμής σύγκρουσης προετοιμάζονται για πρώτη φορά και στη συνέχεια αναλύονται διεξοδικά μετά τη δοκιμή. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν οι σταθμοί εργασίας για την ομάδα ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη: Έτσι δουλεύει το τούρμπο (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store