Νικητής το VW e-Golf σε αγώνα ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) οργάνωσε το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου στην Αττική, τον πρώτο αγώνα της σειράς του Κυπέλλου αγώνων ακριβείας της FIA για ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το 2019.

Δείτε ακόμη: Γυμνό VW Golf όπως δεν το έχετε ξαναδεί!

Με την επιτυχημένη τέλεση του «Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019», εγκαινιάστηκαν οι  νέοι Κανονισμοί της FIA για αυτούς τους αγώνες οι οποίοι προβλέπουν στο τέλος της χρονιάς την απονομή δύο παγκόσμιων Κυπέλλων, ένα για τους αγώνες τύπου Regularity και ένα για την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων. Πρόκειται για έναν σημαντικό αγώνα, που τελεί υπό την αιγίδα της FIA και περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι του FIA E-Rally Regularity Cup.

Η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο το μεσημέρι από την Πλατεία Κοτζιά, στο κέντρο της Αθήνας, με τα πληρώματα να διανύουν συνολική απόσταση σχεδόν 330 χιλιομέτρων, κατανεμημένη σε 4 σκέλη, πριν την καρό σημαία του τερματισμού και πάλι στην Πλατεία Κοτζιά, το απόγευμα της Κυριακής.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρέθηκε το Volkswagen e-Golf, με πλήρωμα τους Alex Stricher και Adrien Da Cunha Belves, το οποίο πέτυχε κάτι μοναδικό στην ιστορία του αγώνα, που εφέτος είχε συμμετοχή αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων. Κατέκτησε την 1η θέση τόσο στο σκέλος της κατανάλωσης ενέργειας όσο και σε αυτό της regularity. Μάλιστα, ένα δεύτερο e-Golf, με πλήρωμα τους Θωμά Παπαπάσχο και Γιάννη Χαρπίδη, νικητές του περσινού αγώνα, κατέκτησε τη 2η θέση στο σκέλος κατανάλωσης ενέργειας του αγώνα.

Δείτε ακόμη: Πόσο θα διαρκούν οι μπαταρίες των ηλεκτρικών VW;

Το Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019 είχε πολύ ενδιαφέρον από άποψη συμμετοχών, καθώς συγκέντρωσε γνωστά πληρώματα από το εξωτερικό, με διεθνείς περγαμηνές. Ανάμεσά τους, οι Γάλλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του FIA World New Energy Championship για το 2018, Didier Malga και Anne Bonnel με Tesla Model 3 και οι Kofler – Olivoni και Guerrini – Calchetti με δύο Audi e-tron. Συνολικά, τη σημαία εκκίνησης είδαν 13 ηλεκτρικά (BEV) οχήματα, ανάμεσά τους μία Jaguar I-Pace, ένα Nissan Leaf, τρεις BMW i3 με range extender και δύο Zhidou D2S.

Στο εφετινό αγώνα συμμετείχε ένα ακόμα e-Golf, με πλήρωμα τους Δημήτρη Λίτσιο και Νίκο Σιώμο, με υποστήριξη από τη Volkswagen Ιωαννίδης, εκπροσωπώντας το Δήμο Κοζάνης.

Δείτε ακόμη: H VW εξελίσσει φίλτρο κατακράτησης σωματιδίων για τα τακάκια (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store