Nissan LEAF: Από την Ευρώπη στην Ιαπωνία χωρίς καύσιμο (+video)

Σίγουρα το να αποφασίσεις να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι με αυτοκίνητο και να περάσεις από δύο Ηπείρους και πολλές χώρες δεν είναι καθόλου εύκολο. Πόσο μάλλον όταν επιλέγεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το εγχείρημά σου, το οποίο όπως και να το κάνουμε δεν σου δίνει την ασφάλεια αυτονομίας που σου δίνει στις μέρες μας η βενζίνη ή το πετρέλαιο.

Δείτε ακόμη: Το ηλεκτρικό Nissan LEAF τώρα και κάμπριο

Αυτό όμως δεν φαίνεται να προβλημάτισε τον πολικό εξερευνητή Marek Kaminski, ο οποίος έπειτα από μία διαδρομή 16.000 χιλιομέτρων, έφθασε στην Ιαπωνία, έχοντας ξεκινήσει τρεις μήνες νωρίτερα από την Πολωνία. Αυτό το έκανε στα πλαίσια της εκστρατείας του ονόματι #NoTraceExpedition.

Το ταξίδι του Marek, είχε ως αφετηρία το Zakopane της Πολωνίας και μέσω οκτώ χωρών σε δύο ηπείρους, αλλά και με πλήθος διαφορετικών συνθηκών οδήγησης στη Λιθουανία, τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, τη Μογγολία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα, κατάφερε να φτάσει στον τελικό προορισμό του, το Τόκιο.

Η εκστρατεία του σύμφωνα με τον ίδιο καταδεικνύει τη σκοπιμότητα ενός ταξιδιού μηδενικών εκπομπών ρύπων με ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο και θέτει το παράδειγμα για εκείνους τους εξερευνητές που επιθυμούν να επισκεφθούν τις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, χωρίς να βλάψουν το περιβάλλον.

Ο Marek δήλωσε πως «για εμένα, αυτό το ταξίδι δεν είχε ως μοναδικό σκοπό να φτάσω στον προορισμό μου. Είναι επίσης η αρχή για να κάνουμε μια απλή, αλλά σπουδαία αλλαγή, για να στρέψουμε το βλέμμα μας στη βιωσιμότητα. Είτε βρισκόμουν στην άγρια φύση της Ρωσίας ή στα απομακρυσμένα μονοπάτια της Μογγολίας και στους πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο, το Nissan LEAF υπήρξε για μένα  ένας αξιόπιστος συνεργάτης, καθ ‘όλη τη διαδρομή. Το αυτοκίνητο και ο εξοπλισμός του, όπως το ProPILOT,  ήταν εντυπωσιακά ικανά σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης, όπου ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές με μηδαμινές υποδομές φόρτισης, καταφέραμε να είμαστε συνεχώς εν κινήσει.».

Διαβάστε επίσης: Πόσο ασφαλές είναι το ηλεκτρικό Nissan LEAF; (+video)

Αξίζει να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως το Nissan LEAF, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ, είναι το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στην ιστορία της αυτοκίνησης, έχοντας  ξεπεράσει  τα 340.000 πωληθέντα αυτοκίνητα, από τότε που ξεκίνησε η διάθεση του μοντέλου πρώτης γενιάς,  το 2010. Πλέον, το Nissan LEAF είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τα 32.990 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store