Νοσταλγήστε με ψεύτικα καρμπυρατέρ!

Οι ψεύτικες παρουσίες στα αυτοκίνητα δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Ψευδοδιαχύτες, απολήξεις εξάτμισης που δεν καταλήγουν πουθενά, «αεραγωγοί» που είναι απλά μαύρα κομμάτια πλαστικού, ακόμα και συγκεκριμένοι ήχοι που παίζουν από τα ηχεία, ώστε να βελτιώσουν την υπόκρουση του κινητήρα, συναντώνται σε πολλά μοντέλα. Ψεύτικα καρμπυρατέρ όμως, πρώτη φορά βλέπουμε!

Δείτε ακόμα: Γιατί έχουν γίνει μόδα οι ψεύτικες εξατμίσεις;

H Custom Cre8ions μας γυρίζει τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω, πριν ο ψεκασμός γίνει καθολικός στην έγχυση του καυσίμου. Όταν τα διπλά Dellorto και Weber γέμιζαν μελωδίες την ατμόσφαιρα, χαρίζοντας μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά soundtracks σε κινητήρες. Μη νομίσετε βέβαια ότι η Corvette C8, για την οποία σχεδιάστηκε η «πατέντα», δεν διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο injection. Τα καρπυρατέρ είναι «μουσαντένια», εξυπηρετώντας καθαρά αισθητικούς σκοπούς και αντικαθιστώντας το εργοστασιακό κάλυμμα του 6.2 V8.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η αδυναμία του άμεσου ψεκασμού; (+video)

Η τοποθέτηση είναι πανεύκολη, αποτελούμενη από ένα κλιψάκι και τέσσερις βίδες. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του ιδιαίτερου καλύμματος, η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά. Όσο εύκολη είναι πάντως, διαμετρικά αντίθετα κινείται στον τομέα του κόστους. Για τα 8 ψευδοκαρμπυρατέρ, το κλιψάκι και τις τέσσερις βίδες απαιτείται η εκταμίευση 1.495 δολαρίων (1.221 ευρώ)! Έχουμε δει και πολύ χειρότερες υπερκοστολογήσεις, αλλά 1μιση χιλιάρικο για ένα κομμάτι πλαστικό (απομίμηση αλουμινίου είναι αυτό που βλέπουμε) είναι κομμάτι τσιμπημένο. Τουλάχιστον προσφέρεται η δυνατότητα για βάψιμο στο χρώμα της αρεσκείας σας, ώστε να ταιριάζει με αυτό του αμαξώματος της Κορβέτας.

Get it on Google Play Download on the App Store