Νοθεία 70% σε βενζινάδικο της Λ. Αθηνών!

Εάν έτυχε να ανεφοδιαστείτε στο δρόμο προς τις καλοκαιρινές διακοπές από ένα πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται επί της Λ. Αθηνών 362 (για ευνόητους λόγους, δεν αναφέρεται η μάρκα πετρελαιοειδών που εμπορεύεται), τότε οφείλετε ένα «μπράβο» στο αυτοκίνητό σας, καθότι το ποσοστό βενζίνης που του παρείχατε δεν ξεπέρασε το 30%.

Δείτε ακόμα: Μέτρηση κατανάλωσης καυσίμου

Ο έλεγχος από τις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ανάπτυξης φανέρωσε πως το εν λόγω βενζινάδικο νόθευε την αμόλυβδη βενζίνη, σε ποσοστό 70%! Για το πετρέλαιο κίνησης δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση, ωστόσο ο «σκόντος» στη βενζίνη έφτανε και περίσσευε για να αποφασιστεί η προσωρινή αφαίρεση της άδειας λειτουργίας πρατηρίου παροχής καυσίμων από την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα, λόγω νοθείας καυσίμων.

Σύμφωνα με την απόφαση, η παράβαση κρίνεται σοβαρή «λόγω του υψηλού ποσοστού της νοθείας (70%), όπως διαπιστώθηκε από τις Υπηρεσίες της Δ/νσης Ανάπτυξης και τους κινδύνους που προκαλούνται από την χρήση αυτού του καυσίμου για τα οχήματα των καταναλωτών»

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι κινητήρες ντίζελ είναι πιο αποδοτικοί από τους βενζίνης (+video)

Το πρατήριο θα παραμείνει κλειστό έως έως 31-12-2018, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το λουκέτο θα μονιμοποηθεί. Επί τη ευκαιρία να αναφέρουμε πως η μέση τιμή της αμόλυβδης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, διαμορφώνεται πανελλαδικά στα 1,643€/λίτρο, ενώ συγκεκριμένα για την Αττική ανέρχεται στα 1,615€/λίτρο. Το αντίστοιχο κοστολόγιο για το ντίζελ διαμορφώνεται στα 1,415 και 1,391€/λίτρο.

Get it on Google Play Download on the App Store