Ντεμπούτο για το Lexus Electrified Sport

Το ιαπωνικό πρωτότυπο παρουσιάζεται στο Goodwood Festival of Speed , αλλά δεν πρόκειται να ακολουθήσει την περίφημη διαδρομή. Ο διάδοχος του LFA θα είναι ηλεκτρικός και ήδη έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο κάποιες φωτογραφίες για το πώς θα είναι το νέο αυτοκίνητο της φίρμας. Η Lexus επενδύει πολλά πλέον στην ηλεκτροκίνηση και με το Electrified Sport περνά σε μια νέα εποχή, σύμφωνα με την οποία γίνεται γνωστή η σχεδιαστική της φιλοσοφία.

Το φεστιβάλ ταχύτητας στην Αγγλία ξεκινά σε περίπου 1 μήνα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αυτοκίνητο θα προσφέρει πιο γραμμική επιτάχυνση/επιβράδυνση, άμεση αίσθηση στο πεντάλ του φρένου και εντυπωσιακά δυναμικά χαρακτηριστικά χειρισμό. Η Lexus δεν δημοσιοποιεί πολλές πληροφορίες για την εξόχως δυναμική δημιουργία τους. Γνωρίζουμε πως το Electrified Sport είναι ηλεκτρικό και ανακοινώνεται με 0-100 χλμ./ώρα «στα χαμηλά 2άρια» (ήτοι 2,1-2,2 δλ.), ενώ η αυτονομία αναφέρεται σε περισσότερα από 700 χλμ.

H φημολογία κάνει λόγο για τουλάχιστον 700 ίππους, ενώ υπάρχουν αναφορές που μιλάνε μέχρι για 950 άλογα! Στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, η συζήτηση αφορά plug-in υβριδική διάταξη, όχι αμιγώς ηλεκτρική. Σε κάθε ενδεχόμενο, η αύξηση στην ισχύ συγκριτικά με το LFA είναι τεράστια. Ο 4.8 V10 απέδιδε 560 ίππους (571 το Nurburgring Edition) και 480 Nm, στροφάροντας μέχρι τις 9.500 σ.α.λ. και έναν ήχο που προκαλεί ρίγη. Αυτό είναι που θα λείψει και περισσότερο από τον διάδοχο, όσο ισχυρότερος/ταχύτερος και να είναι.

Get it on Google Play Download on the App Store