Ντεμπούτο με ζέστες για το Hyundai Ioniq 5 N

Μπορεί οι επίσημες φώτο του Ioniq 5 N να είναι μέσα στα χιόνια, καθότι προέρχονται από τις χειμερινές δοκιμές στις πολικές συνθήκες της Σουηδίας, όμως το ντεμπούτο του ισχυρότερου Hyundai όλων των εποχών μόνο κρύο δεν θα είναι. Τουναντίον, θα είναι πολύ καυτό.

Οι Κορεάτες ανακοίνωσαν πως η πρεμιέρα του Ioniq 5 N θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του φετινού Goodwood Festival of Speed, που θα διεξαχθεί από 13 έως 16 Ιουλίου. Μέσα στο κατακαλόκαιρο, το οποίο αναμένεται να γίνει ακόμα πιο θερμό από τα περάσματα της πρώτης ηλεκτρικής και πιο δυνατής δημιουργίας του N Division. Οι πρωτιές για Hyundai N συνεχίζονται στο σύστημα μετάδοσης, καθώς το κορυφαίο Ioniq θα είναι το πρώτο τετρακίνητο N, αλλά και το πρώτο Hyundai γενικότερα με Drift Mode!  Το σύστημα N Drift Optimizer κατανέμει τη ροπή εμπρός-πίσω, αλλάζοντας παράλληλα τη σκληρότητα της ανάρτησης, την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης και την απόκριση του e-LSD (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης), προκειμένου να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις.

Κάτω από το παρουσιαστικό κρύβεται το πανίσχυρο σύνολο του Kia EV6 GT, που αποτελείται από δυο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία 77,4 kWh. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 585 άλογα και 740 Nm, εξασφαλίζοντας για το κορυφαίο EV6 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δλ. και τελική 260 χλμ./ώρα! Κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε από το πρώτο ηλεκτρικό N, με ακόμα περισσότερη έφεση στα δυναμικά χαρακτηριστικά και την αποτελεσματικότητα εντός πίστας. Μην ξεχνάμε πως ιλάμε για ισχύ μεγαλύτερη, ακόμα και από εκείνη των i20 N Rally1 που κυριάρχησαν στο περσινό Ράλλυ Ακρόπολις!

Get it on Google Play Download on the App Store