Ο αρχαιότερος «Σκαραβαίος» του κόσμου έγινε καινούργιος (+video)

Έχουμε δει πολλές φορές περιπτώσεις «διαμαντιών» που ανακαλύφθηκαν τυχαία σε αποθήκες και αχυρώνες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι ένα από αυτά. Όχι ότι δεν είναι «διαμάντι», αλλά για το γεγονός ότι δεν ανακαλύφθηκε σε κάποιον κλειστό χώρο.

Δείτε ακόμα: Πως η Ford δεν απέκτησε την VW τζάμπα

Ο εν λόγω «Σκαραβαίος», λοιπόν, βρέθηκε εγκαταλελειμμένος εντελώς τυχαία κάτω από ένα δέντρο! Ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε αρχικά ασχολήθηκε με την αναπαλαίωσή του, απλώς λόγω αγάπης για το μοντέλο. Στην πορεία ανακάλυψε ότι ο θησαυρός που είχε πέσει στα χέρια του είναι πρακτικά ανεκτίμητης αξίας. Και αυτό γιατί πρόκειται για το παλαιότερο VW Beetle που συναντάται στον πλανήτη αυτή την στιγμή. Για την ακρίβεια είναι το υπ’ αριθμόν 20, εν συνόλω 21 εκατομμυρίων που παρήχθησαν στα 60 και πλέον χρόνια παραγωγής του εμβληματικού μοντέλου. Μάλιστα είναι τόσο παλιό, που δεν ονομάζεται καν Volkswagen.

Διαβάστε επίσης: Άψογη BMW M535i βρέθηκε μετά από 30 χρόνια

Πριν μετονομαστεί και μείνει στην Ιστορία ως VW Beetle, το KdF-Wagen Type 60 (Kraft dur Freude, ελληνιστί «δύναμη μέσω της διασκέδασης») αποτέλεσε το όραμα του Χίτλερ για το «Αυτοκίνητο του Λαού». Στο πίσω μέρος συναντάμε έναν αερόψυκτο 4κυλινδρο boxer κινητήρα 1.1 λίτρων και απόδοσης 25 ίππων, εξελιγμένο από τον Ferdinand Porsche. Στο κάθισμα του οδηγού αρχικά καθόταν ο Βερολινέζος συνθέτης Paul Lincke, ο οποίος δέχθηκε το μαύρο «Σκαθάρι» ως δώρο από τους Ναζί το 1941. Μετά το πέρας τους Β’ Παγκοσμίου και μέχρι το 1988 έμεινε κλειδωμένο σε μια αποθήκη. Τότε ανακαλύφθηκε απο τον θείο του σημερινού ιδιοκτήτη, ο οποίος τελικά το πάρκαρε κάτω από ένα δέντρο και δεν ξανασχολήθηκε μαζί του. Ευτυχώς ο ανηψιός αποδείχθηκε πολύ πιο ευαίσθητος.

Get it on Google Play Download on the App Store