Ο δρόμος που πνίγει τα αυτοκίνητα (+video)

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αυτοκίνητα να περνάνε δρόμους – ποτάμια, στην πρώτη νεροποντή. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην Αγγλία, το οποίο είναι σεσημασμένο για τα προβλήματα που δημιουργεί στα αυτοκίνητα.

Πολλοί οδηγοί στην Αγγλία θεωρούν διασκεδαστικό να βγαίνουν μετά από βροχές και να κάνουν το κομμάτι τους, στο Rufford Ford. Σημείο στο Rufford Lane του Νότιγχαμσαιρ. Ένα σημείο διαβόητο για τα λιμνάζοντα νερά που συγκεντρώνει, έχοντας εξελιχθεί σχεδόν σε τουριστική ατραξιόν. Όποτε βρέχει, μαζεύεται κόσμος και παρακολουθεί οδηγούς να επιχειρούν περάσματα από τον ασφάλτινο, αυτοδημιουργούμενο νερόλακκο. Προφανώς SUV και crossovers δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, οπότε τα στοιχήματα (γιατί όντως οι Άγγλοι στοιχηματίζουν και για αυτό) αφορούν τα κανονικά αυτοκίνητα. Κάποια περνούν αλώβητα. Κάποια άλλα, όμως, ναι μεν περνούν, αλλά μετά από λίγο σταματάνε. Ο λόγος; Εισροή υδάτων στον κινητήρα. Δεν χρειάζεται φαντασία για να αντιληφθούμε σε ποια κατηγορία ανήκει η Σειρά 1.

Το γερμανικό κάμπριο μπήκε στην «τάφρο», πέρασε, αλλά λίγα μέτρα μετά ακινητοποιήθηκε. Την ίδια τύχη είχαν μια Jaguar XF, μια Mercedes B-Class, άλλη μια BMW Σειρά 1 Cabriolet (αυτή έχασε και την εμπρός πινακίδα), ένα Hyundai Kona Electric κι ένα Volvo V60. Αντίθετα, ένα Honda Civic χρειάστηκε να σταματήσει μεν μετά το πέρασμα, αλλά μόνο γιατί έφυγε η πινακίδα του. Ο οδηγός ενός Toyota C-HR ακολούθησε εντελώς διαφορετική προσέγγιση, περνώντας με την όπισθεν (ούτως ώστε να μη «βουτήξει» με το εμπρός μέρος, άρα και τον κινητήρα), ενώ εκείνος ενός Hyundai Tucson ήταν εξαιρετικά προσεκτικός.

Get it on Google Play Download on the App Store