Ο ήλιος στην υπηρεσία της SEAT

Πολλές εταιρείες προσπαθούν διαρκώς να βρίσκουν τρόπους προκειμένου να μειώνουν το περιβαλλοντικό τους ίχνος και η SEAT δείχνει με τον καλύτερο τρόπο πως ανήκει σε μία από αυτές, με τις νέες τις εγκαταστάσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται 53.000 ηλιακοί συλλέκτες για την αξιοποίηση της δύναμης του ήλιου, που συνθέτουν έναν από τους μεγαλύτερους φωτοβολταϊκούς σταθμούς της αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

Δείτε ακόμη: Video ντοκιμαντέρ: Πως φτιάχτηκε η Ολυμπία οδός

Ο χώρος εγκατάστασής τους είναι στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell και καλύπτει έκταση 276.000 τετραγωνικών μέτρων, που ισοδυναμεί με 40 γήπεδα ποδοσφαίρου. Το εργοστάσιο παράγει 17 εκατομμύρια kWh ετησίως, αρκετή ενέργεια για να φορτίσει 3.000 κινητά τηλέφωνα ή να καλύψει τις ανάγκες μιας πόλης με 15.000 κατοίκους.

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια επαναχρησιμοποιείται και αντιπροσωπεύει το 6% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας που απαιτείται από όλη την εγκατάσταση του εργοστασίου στο Martorell. Μάλιστα, η ενέργεια αυτή επέτρεψε την παραγωγή 67.000 αυτοκινήτων από τότε που τέθηκε σε λειτουργία.

Διαβάστε επίσης: Σε πόση ώρα η καμπίνα γίνεται «φούρνος»;

Η εγκατάσταση αυτή βοηθά επίσης στην εξασφάλιση καθαρότερου αέρα, καθώς μειώνει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά περίπου 4.000 τόνους. Η μείωση αυτή είναι συγκρίσιμη με το αποτέλεσμα που θα μπορούσαν να πετύχουν πέντε Central Parks της Νέας Υόρκης μαζί, ένας πράσινος πνεύμονας 17 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στόχος της εταιρείας είναι μεταξύ άλλων να μειώσει κατά το ήμισυ την κατανάλωση νερού, τις εκπομπές CO2 και τα απόβλητα σε σχέση με το 2010.

Get it on Google Play Download on the App Store