Ο κορονοϊός «χτυπάει» και τις αυτοκινητοβιομηχανίες!

Ένας ιός που έχει φέρει παγκόσμια αναταραχή και τρόμο, έχει αναπόφευκτα επηρεάσει και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο κορονοϊός θα «γονατίσει» τον κλάδο του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Που έχουν εργοστάσια οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη

Τα μέτρα πρόληψης κατά του ιού, σε συνδυασμό με την εξάρτηση της παραγωγής και του εφοδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο από την κινεζική αγορά, έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα. Η Hyundai ανακοίνωσε την παύση της παραγωγής της στα εγχώρια εργοστάσια, μιας και τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται, παράγονται σε μονάδες που βρίσκονται στις επαρχίες με τους αυστηρότερους περιορισμούς. H παραγωγή έχει ήδη διακοπεί, ενώ εντός τριών ημερών όλα τα εργοστάσια θα έχουν παύσει τις λειτουργίες τους.

Δείτε ακόμη: Το ελληνικό Audi S3 που τρελαίνει τον πλανήτη! (+video)

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν πως η καραντίνα θα διαρκέσει τουλάχιστον έως και τις 11 Φεβρουαρίου. Παρόμοια μέτρα λαμβάνει κι η Kia που κλείνει τα εργοστάσια στις Hwason, και Gwangju, καθώς και η SsangΥong η οποία σταμάτησε τις εργασίες παραγωγής στο Pyeongtaek έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Η VW θα υποσκελίσει την Tesla!

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αν δεν αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον, όλο και περισσότερες εταιρείες θα επηρεαστούν. Σε καλύτερη θέση βρίσκονται τα ευρωπαϊκά εργοστάσια αυτοκίνητων, ωστόσο σίγουρα υπάρχουν εταιρείες που προμηθεύονται ανταλλακτικά από την Κίνα και αν δεν λήξουν τα μέτρα, οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες.

Get it on Google Play Download on the App Store