O νέος «Godzilla» των 0-100 σε 2,5 δλ. καίει μεθανόλη!

Ένα χρόνο μετά την επίσημη παρουσίαση του Gumpert Nathalie στην προηγούμενη έκθεση της Γενεύης, το «διαστημικό» αυτοκίνητο είναι πραγματικότητα.

Με ισχύ που αγγίζει τους 544 ίππους, το Gumpert Nathalie, είναι το πρώτο sport μοντέλο που διαθέτει ενεργειακές κυψέλες… μεθανόλης!

Δείτε ακόμα: Ιδού το Koenigsegg των 500 χλμ./ώρα!

Με παρουσιαστικό που θυμίζει ελαφρώς το γνωστό μας Godzilla ή αλλιώς Nissan GT-R, το Gumpert Nathalie είναι το αυτοκίνητο επιδόσεων που σέβεται το περιβάλλον. Το αυτοκίνητο το έχει κατασκευάσει ο Roland Gumpert, ο οποίος δανείστηκε το όνομα της κόρης του για να «βαφτίσει» το πλέον επαναστατικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Αν σε κάποιους το όνομα του κατασκευαστή δεν λέει τίποτε, να θυμίσουμε πως ο Roland Gumpert, ήταν αυτός που εξέλιξε το σύστημα Quattro. Μάλιστα ως επικεφαλής του τμήματος Sport & Special Developments για την Audi Sport, ήταν αυτός που σφράγισε τις πρώτες μεγάλες επιτυχίες του Audi Quattro. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Audi κέρδισε 25 τίτλους rallye και 4 παγκόσμια πρωταθλήματα! Ο Γερμανός κατασκευαστής που ανήκει στην κινέζικη εταιρεία Aiways, παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Nathalie. Όπως σχολίασε κι ο Roland Gumpert, Διευθύνων Σύμβουλος της Gumpert Aiways, «Ήταν το όραμά μου για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δεν θα σταματά όταν αδειάσει η μπαταρία του. Ένα χρόνο αργότερα, είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο που χρησιμοποιεί τις ενεργειακές κυψέλες μεθανόλης».

Διαβάστε επίσης: Νέα και hardcore Bugatti Chiron Pur Sport (+video)

Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου παραγωγής ξεχωρίζει με τον δυναμισμό του, ενώ μεγάλο μέρος του πλαισίου έχει κατασκευαστεί από βιολογικά υλικά. Το εντυπωσιακό Nathalie κινείται από ένα υβριδικό σύστημα ενεργειακών κυψελών & ηλεκτροκινητήρα, συνολικής ισχύος 400 kW ή 544 ίππων. Με τη μεθανόλη παράγεται υδρογόνο το οποίο μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια, για την κίνηση του αυτοκινήτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το supercar να κινείται εντός πόλης, αλλά και σε μεγάλες αποστάσεις στον αυτοκινητόδρομο χωρίς να καταναλώνει την ενέργεια της μπαταρίας. Ο ανεφοδιασμός της δεξαμενής μεθανόλης των 65 λίτρων διαρκεί τρία λεπτά και η Gumpert Aiways λέει ότι δεν απαιτείται ειδική υποδομή. Έτσι, το Nathalie μπορεί να κινηθεί με εμπορικά διαθέσιμη μεθανόλη, καλύπτοντας με άνεση 820 χλμ. Στον τομέα των επιδόσεων τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 2,5 δλ., με την τελική να αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα.

Η Gumpert Aiways θα κατασκευάσει μόλις 500 μοντέλα της Nathalie, με το κόστος αγοράς να αγγίζει τα 455.000 ευρώ. Οι παραδόσεις των αυτοκινήτων θα αρχίσουν το πρώτο εξάμηνο του 2021.

 

Get it on Google Play Download on the App Store