Οδηγός χάρος είχε κάνει το Focus… φορτηγό

Πόσες φορές δεν έχετε δει στους δρόμους να κυκλοφορούν υπερφορτωμένα οχήματα, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα στο να προκαλέσουν ατύχημα ανά πάσα ώρα και στιγμή; Ουκ ολίγες θα σκεφτείτε. Ειδικά φορτηγάκια, pickup αλλά και επιβατικά, είναι έτοιμα να ανατραπούν ανά πάσα ώρα και στιγμή από το πολύ βάρος που έχει τοποθετηθεί στην οροφή. Χώρια που είναι δύσκολο να φρενάρουν, να στρίψουν και να κινηθούν με ασφάλεια γενικότερα.

Ο συγκεκριμένος όμως οδηγός το «τερμάτισε», αφού πάνω στην οροφή ενός κακόμοιρου Ford Focus SW είχε φορτώσει ένα καμένο Peugeot 206 CC. Οι κατασκευαστές συνήθως αναφέρουν ότι το βάρος στην οροφή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 50 με 70 κιλά, όμως το «κουφάρι» από το γαλλικό κουπέ κάμπριο θα ζύγιζε τουλάχιστον 10 φορές περισσότερο από το επιτρεπόμενο βάρος. Χώρια που το Focus αποτελούσε δημόσιο κίνδυνο, αφού οι αναρτήσεις του είχαν τερματίσει, το φορτωμένο 206 CC θα μπορούσε να φύγει σε ένα φρενάρισμα ή μια απότομη αλλαγή πορείας κ.ο.κ. Άλλωστε και το συγκεκριμένο Focus χωρίς να είναι φορτωμένο φαίνεται να είναι δημόσιος κίνδυνος, αν κρίνουμε από την κακή κατάστασή του (σκουριές, χτυπήματα, σπασμένοι καθρέπτες κ.λπ.).

Ευτυχώς όμως η αστυνομία της πόλης Τρνάβα της Σλοβακίας (47 χλμ. βορειοανατολικά της Μπρατισλάβα) ειδοποιήθηκε από άλλους οδηγούς και κατέφθασε για να επιβάλλει την τάξη. Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους με το θέαμα που έβλεπαν και σταμάτησαν το Focus. Μάλιστα, μέσα στο Ford επενέβαιναν 5 άτομα, που σημαίνει ότι το συνολικό ωφέλιμο φορτίο του αυτοκινήτου είχε φτάσει στα ύψη. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, στον οδηγό του Focus επιβλήθηκε πρόστιμο, ενώ αφαιρέθηκαν η άδεια οδήγησης και οι πινακίδες του οχήματος.

Get it on Google Play Download on the App Store