Οι ασύλληπτες τιμές του ελληνικού Chaos

Απέχουμε δυο εβδομάδες και κάτι ψιλά από την παρουσίαση του πρώτου ελληνικού hypercar της Ιστορίας, που φιλοδοξεί παράλληλα να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών! Με τέτοιες προσδοκίες και δυναμική, δεν θα γινόταν να μην βρίσκονται σε ανάλογα επίπεδα οι τιμές του Chaos.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, Σπύρο Πανόπουλο, το αυτοκίνητο πρόκειται για το πρώτο ultracar στον πλανήτη, ξεπερνώντας τα hypercars (όπως η Ferrari SF90 Stradale) και τα megacars (όπως η Bugatti Chiron). Για ευκολία, βέβαια, πολλές φορές οτιδήποτε φτάνει ή ξεπερνά τους 1.000 ίππους χαρακτηρίζεται ως «hypercar». Το Chaos θα είναι τόσο ανώτερο σε ισχύ και επιδόσεις, που χρειάζεται νέος όρος για να το περιγράψει. Στις αιτίες για το νέο χαρακτηρισμό, προσθέστε και την τιμή.

Κατά τον Πανόπουλο, το «Χάος» θα ξεκινά από περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ και θα αγγίζει τα 12,4 εκατ. ευρώ στην κορυφαία του μορφή! H «βασική» έκδοση του Chaos θα αποδίδει 2.000 ίππους στις 11.000 σ.α.λ. από τον 4.0 V12 twinturbo κινητήρα. Με καύσιμο E85 (βιοαιθανόλη) και μεγαλύτερα τούρμπο, η απόδοση θα ανεβαίνει στους 3.000 ίππους και το όριο περιστροφής στις 12.000 σ.α.λ., με την τιμή να ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η κίνηση θα μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επιταχύνοντας το Chaos στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 2δλ. και ξεπερνώντας τα 500 χλμ./ώρα τελικής! Αν επαληθευτούν επί του πρακτέου οι ισχυρισμοί της SP Automotive, το ελληνικό ultracar θα γίνει -με τεράστια διαφορά- το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών τόσο σε ευθεία, όσο και το Nurburgring (θα υπάρξουν προσπάθειες για ρεκόρ τελικής, 0-402 μέτρα και γύρο πίστας στο Nordschleiffe).

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 100 κομμάτια, με την ετήσια κλίμακα να υπολογίζεται στα 15-20 αυτοκίνητα. Κι αυτό θα είναι μόνο η αρχή για την ελληνική εταιρία, καθώς έχει στα σκαριά και ακόμα ένα ultracar, ονόματι Apeiron!

Get it on Google Play Download on the App Store