Οι κλέφτες στην Αγγλία προτιμούν τα Ford

Η εταιρεία GoCompare συγκέντρωσε άκρως σημαντικά στοιχεία από τη βρετανική αστυνομία, σύμφωνα με τα οποία οι κλέφτες αυτοκινήτων ως λεία τους επιλέγουν συχνότερα μοντέλα της Ford, με τις Opel και Volkswagen να ακολουθούν. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ήταν για το 2018, όπου στο σύνολο της χρονιάς σημειώθηκαν συνολικά 43.308 κλοπές αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμη: Ford Fiesta με οφέλη και προνόμια αγοράς

Πιο συγκεκριμένα, 1.952 μοντέλα ήταν Ford, μεταξύ των οποίων 530 Focus και 508 Fiesta τα αποχωρίστηκαν οι ιδιοκτήτες τους, 909 Opel, (Vauxhall για την Μ. Βρετανία, όπου 344 Astra και τα 306 Corsa έκαναν φτερά), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Volkswagen με 466 κλοπές στο σύνολο, εκ των οποίων 340 ήταν Golf. Αναλύοντας περαιτέρω τα στοιχεία, οι κλέφτες δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στα μικρομεσαία αλλά και στα μικρά μοντέλα, ενώ φαίνεται πως ένα ακόμα κριτήριο τους είναι οι ετήσιες πωλήσεις του κάθε μοντέλου, κάτι που ίσως να έχει να κάνει με την απαίτηση της αγοράς (και δη της μαύρης) σε ανταλλακτικά.

Διαβάστε επίσης: O Ken Block «πετάει» με το Ford F-150 Raptor (+video)

Για το 2018, οι περιοχές με τις περισσότερες κλοπές αυτοκινήτων ήταν το Kent με 3.444, το Merseside με 2.468 και το Hampshire με 2.468. Μόνο στην οδό High Street του Staffordshire σημειώθηκαν 55 κλοπές αυτοκινήτων.

Get it on Google Play Download on the App Store