Το WhatsApp είναι όπλο στα χέρια των κλεφτών!

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει φέρει πολλά καλά, αλλά δυστυχώς έχει προσφέρει και extra εργαλεία σε όσους θέλουν να κλέψουν τα αγαπημένα μας αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που διεξήγαγε η βρετανική εταιρεία ΑΧ, με κύριο αντικείμενο εργασιών της η αντικλεπτική προστασία, οι κλέφτες πλέον χρησιμοποιούν τις κρυπτογραφημένες εφαρμογές συνομιλίας και πιο συγκεκριμένα τo WhatsApp.

Δείτε ακόμα: Αυτά τα 25 μοντέλα θέλουν διακαώς οι κλέφτες!

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΑΧ, οι κλέφτες δημιουργούν λίστες μέσω αυτών των εφαρμογών, μιας και η κρυπτογραφημένη φύση του WhatsApp λύνει τα χέρια των εγκληματιών, αφού καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους. Αυτό που ανέφεραν οι ερευνητές είναι πως πλέον με τα keyless συστήματα που διαθέτουν τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα, οι κλοπές έχουν αυξηθεί, μιας και με συσκευές υποκλοπής των σημάτων που εκπέμπουν τα κλειδιά, οι κλέφτες αποκτούν πολύ εύκολα πρόσβαση στο αυτοκίνητό σας. Στην Μ. Βρετανία, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των κλεμμένων αυτοκινήτων έχει διπλασιαστεί τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου για το διάστημα 2017 – 2018, είχαν σημειωθεί 75.308 κλοπές.

Διαβάστε επίσης: Ποια αυτοκίνητα δεν προτιμούν οι κλέφτες στις ΗΠΑ (+video)

«Τα άκρως οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα αναζητούν διαρκώς ασφαλέστερους τρόπους για να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους, έχοντας πλέον στο πλευρό τους την τεχνολογία. Η χρήση των κρυπτογραφημένων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων τους διευκολύνει κατά πολύ», δήλωσε ο διευθυντής ερευνών της AX, Neil Thomas. Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Είναι ουσιαστικά ένας φαύλος κύκλος. Οι κλοπές αυξάνονται, το ίδιο και τα κέρδη των κλεφτών με αποτέλεσμα να εντείνουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, μιας κι έχουν το κεφάλαιο να τις υποστηρίξουν»!

Get it on Google Play Download on the App Store