Οι μάρκες με τα λιγότερα Check Engine

To λαμπάκι του check engine είναι από τους μεγαλύτερους γρίφους που μπορεί να συναντήσει κανείς πίσω από το τιμόνι. Μπορεί να ανάψει απλά από μια αστοχία του αισθητήρα λ ή να σημαίνει σοβαρή δυσλειτουργία στα ενδότερα του κινητήρα. Συνήθως είναι το πρώτο, όμως ποτέ δεν ξέρεις. Έχουμε αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να το σβήσουμε, όμως ποια είναι τα αυτοκίνητα που θα μας ανησυχήσουν λιγότερο με την συγκεκριμένη ένδειξη στο καντράν;

Η CarMD δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για την αξιοπιστία οχημάτων, η οποία εξετάζει την συχνότητα εμφάνισης του check engine, την σοβαρότητα της βλάβης που την προκαλεί και το κόστος επισκευής. Για να είναι πιο ορθά και πιστά στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα, η έρευνα της αμερικανικής εταιρίας έφτασε μέχρι το 1996 και συμπεριέλαβε περισσότερα από 5,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα στα οποία άναψε το check engine μεταξύ 1ης Οκτώβρη 2017 και 30ης Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε επίσης: Ζάντες αλουμινίου ή σιδερένιες: Ποιες είναι πιο ανθεκτικές; (+video)

Στην κορυφή βρέθηκε η Toyota, τα μοντέλα της οποίας πρακτικά είναι «τσακωμένα» με την αντίστοιχη λυχνία. Ακολούθησε η Acura (κάποια από τα Honda στις Η.Π.Α. δηλαδή), με την Hyundai να συμπληρώνει το βάθρο. Είναι χαρακτηριστικό πως για να συναντήσουμε Ευρωπαίο κατασκευαστή πρέπει να φτάσουμε στην 8η θέση και την Mercedes, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Buick βρίσκεται πάνω από την γερμανική εταιρία. Βέβαια τα περισσότερα Buick είναι Opel με διαφορετικά σήματα και κάποιες εμφανισιακές διαφοροποιήσεις, οπότε μπορούμε να πούμε πως έχουμε δυο εκπροσώπους της Γηραιάς Ηπείρου.

Δείτε ακόμα: Τι βλάβες προκαλούνται όταν οδηγείς με… λαμπάκι;

Και πάλι, όμως, ωχριούν μπροστά στην ιαπωνική «κατάληψη» της πρώτης δεκάδας, με 7 εταιρίες και την Hyundai να καταφέρνει να σπάσει το «1-2-3» των Ιαπώνων στο βάθρο.

Get it on Google Play Download on the App Store