Οι μάρκες με τους πιο πιστούς αγοραστές

Η αλήθεια είναι πως οι αγοραστές αυτοκινήτων έχουν αγαπημένες μάρκες και πολλές φορές είναι πιστοί σε αυτές για μια ζωή. Όπως για παράδειγμα η κυρία που αγοράζει Volkswagen για 50 συνεχόμενα χρόνια. Υπάρχουν και άνθρωποι που είναι ακόμα πιο συγκεκριμένοι, μένοντας πιστοί στο πρώτο τους αυτοκίνητο. Έτσι λοιπόν, η ετήσια έρευνα της J.D. Power αποκαλύπτει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που «άμα φας, ξανατρώς».

Στην πρώτη θέση στέκει υπερήφανα η Subaru, με το 60,5% όσων έχουν μοντέλο της να το αντικαθιστούν με αυτοκίνητο της ίδιας. Σε ελάχιστη απόσταση ακολουθεί η Toyota, με 60,3%, για να συμπληρώσει το βάθρο η Honda με ποσοστό επιστροφής 58,7%. H RAM (η έρευνα αφορά την αγορά της Αμερικής) έρχεται τέταρτη, με 57,3%, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό για αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία. Πίσω της η Ford (54,3%), μετά η Kia (51,3%), η Chevrolet (49,1%), η Lexus (48%), η Mercedes (47,8%) και η BMW (45,1%), που κλείνει την πρώτη δεκάδα.

Δείτε ακόμα: H Toyota πολυτιμότερη μάρκα στον κόσμο

Η Lexus ναι μεν κατέχει την πρωτιά μεταξύ των premium κατασκευαστών, όμως προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ενώ είναι σταθερή αξία στις έρευνες ικανοποίησης πελατών, πάνω από τους μισούς επιλέγουν να δοκιμάσουν μοντέλο άλλης εταιρίας. Η Genesis, που σάρωσε στα πιο πρόσφατα αποτελέσματα ικανοποίησης δεν εμφανίζεται καν στο top 10, όμως τα μοντέλα της είναι πολύ καινούργια. Η Porsche επίσης είναι αρκετά χαμηλά για τα δικά της δεδομένα, στο 44,9%, με την Audi να την ακολουθεί (43,4%).

Διαβάστε επίσης: Τα 10 πιο αξιόπιστα και ζημιάρικα αυτοκίνητα

Στην αντίπερα όχθη, οι περισσότεροι που αγοράζουν αυτοκίνητο της FCA και της Jaguar δεν ξαναπατάνε σε αντιπροσωπεία της ίδια φίρμας. Η τριπλέτα των Fiat-Chrysler καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις, με την Dodge στο 17,8%, την Chrysler στο 14,1% και την Fiat με ποσοστό επιστροφής μόλις 10,4%. Η Jaguar βρίσκεται στον πάτο των premium, με 20,7%, ούσα πολύ πίσω ακόμη και σε σχέση με τις ντόπιες Buick (27,1%), Cadillac (33,8%) και Lincoln (37%). Δεδομένης της ισχνής παρουσίας αντιπροσώπευσης στις Η.Π.Α. και της σχετικά γερασμένης γκάμας, η Maserati τα καταφέρνει αξιοσημείωτα καλά (28,7%).

Get it on Google Play Download on the App Store