Οι νέοι οδηγοί χάνονται χωρίς σύστημα πλοήγησης

Σημεία των καιρών θα έλεγε κανείς, θλιβερή πραγματικότητα κάποιοι άλλοι. Όπως και να έχει είναι γεγονός πως οι οδηγοί πλέον, ειδικά οι νέοι αν δεν χρησιμοποιούν σύστημα πλοήγησης, τότε δεν μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η μεγάλη, πανευρωπαϊκή έρευνα που έγινε από την Europcar.

Δείτε ακόμη: Γιατί τα πίσω φώτα είναι κόκκινα;

Συγκεκριμένα, σε αυτήν αναφέρεται πως το 28% των νεαρών οδηγών, ηλικίας 25 έως 34 παραδέχονται πως δεν μπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους χωρίς σύστημα πλοήγησης. Μάλιστα, το 80% αυτών παραδέχονται πως δεν θα χρησιμοποιούσαν καμία άλλη μέθοδο καθοδήγησης.

Από την άλλη, οι οδηγοί άνω των 60 ετών είναι προσκολλημένοι στους παλιούς, καλούς… χάρτες. Πάντως το 40% των οδηγών, ανεξαρτήτου ηλικίας, απάντησε πως χρησιμοποιούν τον παραδοσιακό χάρτη, οπότε αυτό σημαίνει πως έχουμε ακόμη μέλλον μέχρι να μας κυριεύσουν τα συστήματα πλοήγησης.

Διαβάστε επίσης: Που έχουν εργοστάσια οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη

Ακόμη ένα ενδιαφέρον στατιστικό όμως είναι η συνήθεια των οδηγών να φωνάζουν και να τα βάζουν με το σύστημα πλοήγησης, όταν τους δίνει κάποια λάθος οδηγία. Κάτι που σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας δεν είναι κακό, αφού είναι προτιμότερο να τσακώνεται ο οδηγός με το GPS παρά με τον συνοδηγό ή τους επιβάτες. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το 36% των ερωτηθέντων οδηγών παραδέχτηκε πως θα σταματούσε στο δρόμο για να ζητήσει πληροφορίες για το πώς θα φτάσει στον προορισμό του.

Get it on Google Play Download on the App Store