Οι παλιές Supra ξανανιώνουν από την Toyota!

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Toyota είχε ανακοινώσει την έναρξη του προγράμματος GR Heritage Parts, μέσω του οποίου οι κάτοχοι Supra A70 και A80 μπορούσαν να αποκτήσουν ολοκαίνουργια ανταλλακτικά (σε επιλεγμένες κατηγορίες).

Τώρα, στον απόηχο της μεγάλης επιτυχίας του προγράμματος και της αυξημένης ζήτησης για περισσότερα εξαρτήματα, οι Ιάπωνες προσφέρουν επιπλέον επιλογές για τις Supra MK3 (1986-1993) και MK4 (1993-2002). Συγκεκριμένα για την A70 διατίθενται ήδη ελατήρια συμπλέκτη, σωληνάκια φρένων, σωληνώσεις καλοριφέρ και διακόπτης ταμπλό για το air condition. Από τον Αύγουστο και μετά θα είναι διαθέσιμα σήματα, πλαστικά προστατευτικά θυρών και βραχίονες εμπρός ανάρτησης.

Για την A80 η διευρυμένη λίστα είναι πιο περιορισμένη και αφορά αισθητήρα λ και εμπρός προφυλακτήρα. Η Toyota διευκρινίζει πως η διαδικασία παραγγελίας των εξαρτημάτων δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή των νέων μοντέλων της, ούτε αυτή της τοποθέτησης. Αξίζει να αναφερθεί πάντως πως η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη, οπότε η πώληση θα γίνεται μέχρις εξάντλησης των αποθεμάτων. Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος Supra επιθυμεί την προμήθεια ανταλλακτικού που δεν βρίσκεται στους καταλόγους, μπορεί να ανατρέξει στο αρμόδιο τμήμα και να συμπληρώσει μια φόρμα με τα ανταλλακτικά της επιθυμίας του. Η Toyota θα εξετάζει τις αιτήσεις και θα τροποποιεί αναλόγως την παραγωγική διαδικασία.

Να υπενθυμίσουμε πως ανάλογα προγράμματα «τρέχουν» τόσο η Nissanγια τα Skyline GT-R32/R33/R34, όσο και η Mazda για το πρώτο MX-5 και το RX-7 FD, αλλά και η Lancia για την Delta Integrale.

Get it on Google Play Download on the App Store