Οι παραμυθένιες πόζες της Bugatti Mistral

Η Bugatti αποκάλυψε στα μέσα του περσινού Αυγούστου ένα φαντασμαγορικό roadster 5 εκατομμυρίων ευρώ, με το όνομα Mistral. Το «απόλυτο roadster», σύμφωνα με τους δημιουργούς του, κι ένα από τα πλέον εντυπωσιακά κομψοτεχνήματα που έχει δει ανθρώπινο μάτι σε τέσσερις τροχούς.

Η γαλλική εταιρία πήρε μια από τις μόλις 99 Mistral στις ομορφιές της βόρειας Μεσογείου, από όπου και «βαπτίστηκε» το αυτοκίνητο, και χάρισε στο φωτογραφικό φακό μια σειρά από ονειρεμένες πόζες. Το όνομα «Mistral» προέρχεται από ένα άνεμο, που φυσάει από τον ποταμό Ροδανό στην Côte d’Azur και από εκεί, στον Κόλπο του Λέοντα. Μια μεγάλη κοιλότητα της ακτογραμμής του Λανγκντόκ-Ρουσιγιόν και της Προβηγκίας στη Γαλλία επί Μεσογείου, εκτεινόμενη από τα σύνορα με την Καταλονία στα δυτικά μέχρι την Τουλόν.

Εκεί ταξίδεψε η Mistral και φρόντισε να δημιουργήσει καρέ, τα οποία όπως είναι τα κάνεις αποθήκευση ή screenshot και τα κάνεις screensaver, οθόνη έναρξης, αφίσα, οτιδήποτε θα σε φέρνει συνεχώς σε επαφή με τις ασύλληπτες αναλογίες του γαλλογερμανικού hypercar, και το παραμυθένια καλλιτεχνικό παιχνίδι του με το φως και το τοπίο.

Στα «διαδικαστικά» της υπόθεσης, η Mistral βασίζεται στη Chiron Super Sport 300+ και δανείζεται τον 8.0 W16 quadturbo αυτής, με απόδοση 1.600 ίππους και 1.600 Nm ροπής (+100 άλογα και ισάριθμα Nm σε σχέση με την απλή Chiron). Το υπάρχον μονοκόκ πλαίσιο δεν κόπηκε απλά για να δημιουργηθεί η ανοιχτή οροφή, αλλά έχει ανασχεδιαστεί και αναδιαμορφωθεί για να φτιαχτεί μια πιο στρογγυλεμένη σιλουέτα χωρίς κανένα συμβιβασμό στην απόδοση. Πρόκειται για την πρώτη «ανοιχτή» εκδοχή της Chiron, όπως επίσης και το πρώτο roadster της μάρκας από το 2015, όταν έληξε η παραγωγή της Veyron Grand Sport.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 99 Mistral, με τους ενδιαφερόμενους να κάνουν αρκετή υπομονή μέχρι να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους, αφού οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2024. Βέβαια, πριν καν παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό είχε γίνει sold out, παρά το αντίτιμο των 5 εκατ. ευρώ προ φόρων!

Get it on Google Play Download on the App Store