Οι Ρώσοι έφτιαξαν δρόμο 700 χλμ. στο πουθενά!

Ένα τεράστιο έργο ολοκλήρωσαν οι Ρώσοι, οι οποίοι κατασκεύασαν έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, συνδέοντας τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη.

Το τιτάνιο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό έργο κόστισε 550 δισεκατομμύρια ρούβλια (7,8 δις. ευρώ) και χρειάστηκαν 7 χρόνια για την κατασκευή του, μιας και οι τεχνικοί είχαν να παλέψουν με δύσκολες συνθήκες, αφού ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος περνάει μέσα από τους βάλτους και τα τεράστια δάση της Ρωσίας.

Δείτε ακόμα: Ποια είναι η νέα τάση στην Ρωσία;

Το συνολικό μήκος του Μ-11 (όπως ονομάζεται ο νέος δρόμος) ανέρχεται σε 684 χλμ., μειώνοντας τη διαδρομή Αγία Πετρούπολη – Μόσχα, κατά 5 ώρες περίπου. Οι προδιαγραφές ασφαλείας είναι εξαιρετικά υψηλές, ενώ οι οδηγοί σε πολλά κομμάτια του αυτοκινητοδρόμου θα έχουν στη διάθεσή τους μέχρι και 8 λωρίδες. Όπως δήλωσε κι ο Υπουργός Μεταφορών της Ρωσίας, κατά την κατασκευή του Μ-11 δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή για την χλωρίδα και την πανίδα των περιοχών από τις οποίες πέρασε. Όμως οι ανακαλύψεις κατά την κατασκευή ήταν συγκλονιστικές και καθυστερούσαν την πορεία των έργων, μιας βρέθηκαν αρχαιολογικά ευρήματα, οικισμοί του 16ου αιώνα και οστά στρατιωτών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, για τους οποίους θα κατασκευαστεί μνημείο.

Διαβάστε επίσης: Πόσα σοβιετικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στην Ρωσία;

Πέρα όμως από τους πεσόντες, βρέθηκαν κι άπειρα πυρομαχικά, που απομάκρυνε ο στρατός. Το έργο ήταν πραγματικά τεράστιο και εξαιτίας της δύσκολης τοποθεσίας του, έπρεπε να είναι άρτια οργανωμένο ότι είχε να κάνει με την προμήθεια των υλικών που ήταν απαραίτητα για την κατασκευή του. Τα φορτηγά μέσω προσωρινών δρόμων εξυπηρέτησης που είχαν ανοιχτεί, μετέφεραν συνολικά περισσότερα από 13 εκατομμύρια κυβικά μέτρα άμμου, καθώς και 1,8 εκατομμύρια τόνους σκυροδέματος. Η μεγαλύτερη πρόκληση όμως ήταν να συνδυαστεί ο νέος αυτοκινητόδρομος με το υπάρχον σιδηροδρομικό δίκτυο, κάτι που επιλύθηκε με σήραγγα που κατασκευάστηκε χωρίς σημαντικούς περιορισμούς στην κυκλοφορία των τρένων.

Get it on Google Play Download on the App Store