Όλα έτοιμα για την κοινοπραξία BMW – Mercedes

Είναι επίσημο πλέον και στις 22 του μήνα, η κοινοπραξία των δυο κολοσσών για κοινές υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας θα πάρει σάρκα κι οστά.

Η συμφωνία είχε επέλθει από τον Απρίλιο του 2018, όπου τότε είχε ανακοινωθεί πως οι υπηρεσίες car sharing, Car2Go και Drive Now, θα συγχωνευτούν και θα γίνουν μια. Οι δύο εταιρίες θα προσφέρουν υπηρεσίες on-demand κινητικότητας μέσω των υπηρεσιών Moovel και ReachNow, υπηρεσίες car-sharing μέσω των Car2Go και DriveNow, υπηρεσίες RideHailing μέσω των MyTaxi, Chauffeur Prive, Clever Taxi και Beat, υπηρεσίες Parking μέσω των ParkNow και Parkmobile Group, αλλά και υπηρεσίες φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσω των ChargeNow και Digital Charging Solutions.

Δείτε ακόμη: Στροφή «δικάζει» αγωνιστικές BMW και Mercedes (+video)

Το πράσινο φως για την συγχώνευση δόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 7 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους. Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι δυο γερμανικές εταιρείες δεν είχαν ανακοινώσει την ονομασία της νέας κοινής επιχείρησης για τις υπηρεσίες κινητικότητας, αλλά το πιο πιθανό είναι το όνομα Jurbey. Τα δικαιώματα της συγκεκριμένης ονομασίας καταχωρήθηκαν από τη δικηγορική φίρμα Cornelius Bartenbach Haesemann & Partner, την οποία η Daimler έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για την καταχώριση εμπορικών σημάτων.

Διαβάστε επίσης: Μάχη ντριφτ: BMW M5 vs Mercedes-AMG E 63 S (+video)

Τα γραφεία της νέας αυτής κοινοπραξίας θα βρίσκονται στο Βερολίνο, όπου οι υφιστάμενοι υπάλληλοι θα πρέπει να μετακομίσουν στη συγκεκριμένη πόλη, ώστε να διατηρήσουν την εργασία τους, κάτι που ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό για την διατήρηση των γραφείων σε Στουτγάρδη και Μόναχο αντίστοιχα.

«Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό και παγκόσμιο παίχτη που θα είναι πρωτοπόρος στη νέα τάξη πραγμάτων της έξυπνης κινητικότητας. Το Βερολίνο είναι η κατάλληλη πόλη, η οποία θα λειτουργήσει ως κόμβος δημιουργικότητας και καινοτομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Daimler Dieter Zetsche.

Get it on Google Play Download on the App Store