Ολοκαίνουργια BMW M5 έγινε… σμπαράλια

Η νέα BMW M5 First Edition έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό, ενώ μόλις 400 τέτοια μοντέλα θα κατασκευαστούν. Το κακό είναι ότι ένα από αυτά ήδη ενεπλάκη σε ατύχημα και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που προέρχονται από το HartVoorAutos, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί για ανταλλακτικά, αφού το κόστος επισκευής θα είναι ασύμφορο.

Δείτε ακόμη: Πόσα άλογα βγάζει στο δυναμόμετρο η νέα BMW M5; (+video)

Από τη σφοδρή σύγκρουση φαίνεται ότι όλο το εμπρός τμήμα της BMW M5 First Edition έχει σχεδόν καταστραφεί ολοκληρωτικά, από τις λαμαρίνες και τις αναρτήσεις μέχρι και ένα τμήμα του κινητήρα. Επίσης, έχουν ανοίξει και αερόσακοι, οι οποίοι με την σειρά τους αυξάνουν και άλλο τη ζημιά. Τουλάχιστον η καμπίνα φαίνεται ανέπαφη, που σημαίνει ότι εάν οι επιβάτες φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας, είναι πολύ πιθανό να βγήκαν από το αυτοκίνητο χωρίς σωματικούς τραυματισμούς, αλλά μάλλον με ψυχικούς.

Για όσους δεν θυμούνται, κάτω από το καπό της νέας BMW M5 φιλοξενείται ο V8 4.4 λτ. κινητήρας M TwinPower Turbo με M TwinScroll TwinTurbo, απόδοσης 600 ίππων μεταξύ 5.600 – 6.700 σ.α.λ. και με ροπή 750 Nm μεταξύ 1.800 – 5.600 σ.α.λ. Το μήκους 4.965 χλστ. και βάρους 1.855 κιλών αμάξωμα επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δλ., από 0-200 χλμ./ώρα σε 11,1 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ./ώρα (με το προαιρετικό M Driver’s Package).

Δείτε ακόμη: Τιτανομαχία: BMW M5 vs Mercedes-AMG E 63 S (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store