Ολοκαίνουργιο… παλιό Mazda MX-5

Λίγο μετά την ανακοίνωση της Mazda για το πρόγραμμα ανακατασκευής παλιών MX-5 ήρθε η ώρα να δούμε το πρώτο της δημιούργημα. Αυτό δεν είναι άλλο από το εικονιζόμενο στις πιο πάνω φωτογραφίες MX-5 του 1992 του κυρίου Nishimoto Keiji και της γυναίκας του Marim.

Δείτε ακόμη: Δημοπρασία αυτοκινήτων ΟΔΔΥ – Αυτή είναι η νέα λίστα

Ο κύριος Keiji δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακατασκευής της ιαπωνικής μάρκας, η οποία επέλεξε το αυτοκίνητό του επειδή όπως λέει η ίδια ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν χρειαζόταν παρά μόνο αρκετή… αγάπη. Η ανακατασκευή του έλαβε χώρα στο Engineering & Technology Center της Χιροσίμα, το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τα κεντρικά γραφεία της μάρκας.

Συνολικά χρειάστηκαν δύο μήνες στους Ιάπωνες μηχανικούς από την στιγμή που παρέλαβαν το αυτοκίνητο, μέχρι να το ολοκληρώσουν. Αρχικά έγινε έλεγχος του αυτοκινήτου, μετά λύθηκε όλο μέχρι… τελευταίας βίδας και άρχισε να γίνεται ένα με νέα ανταλλακτικά και νέα βαφή.

Ο ιδιοκτήτης του, εκτός από ολοκαίνουργιο… παλιό αυτοκίνητο, πήρε στα χέρια του και ένα ειδικό βιβλίο, το οποίο έχει φωτογραφίες πριν και μετά την ανακατασκευή του αυτοκινήτου αλλά και πληροφορίες για αυτήν.

Διαβάστε επίσης: «Σκυλί» το μοτέρ του Lada. Δουλεύει και με λάδι μαγειρέματος… (+video)

Αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή ήταν στην πραγματικότητα η τρίτη ανακατασκευή της Mazda αλλά η πρώτη σε πελάτη, αφού οι άλλες δύο έγιναν για δικό της σκοπό.

Get it on Google Play Download on the App Store