Ότι απέμεινε από την καμένη Ferrari F40!

Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα θυμάστε την καταστροφή του μοντέλου θρύλου της Ferrari, F40 εξαιτίας μιας πυρκαγιάς. Το άσχημο περιστατικό έγινε πριν από λίγες μέρες στο Μονακό, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο χώρο του κινητήρα.

Δείτε ακόμα: Όταν η Ferrari F40 έκαιγε τα ελαστικά της (+video)

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται ακόμα, με τα πιθανότερα σενάρια να αναφέρουν είτε βραχυκύκλωμα, είτε διαρροή βενζίνης. Πρόσφατα ήρθαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της άτυχης Ferrari μετά την κατάσβεση της φωτιάς, οι οποίες αποκαλύπτουν την ολοκληρωτική καταστροφή της. Εικόνες που προκαλούν θλίψη στους λάτρεις των τεσσάρων τροχών. Ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, η Ferrari θα έπρεπε να μπει σε μουσείο για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιότεροι. Βέβαια να θυμίσουμε πως η συγκεκριμένη F40 δεν είναι το πρώτο αυτοκίνητο το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες. Το 2016, έπειτα από μια πλήρη ανακατασκευή, μια F40 «άρπαξε» και μάλιστα στην πρώτη της βόλτα μετά το restoration. Ανάλογα περιστατικό είχαμε και το 2017, όπου και πάλι μια F40 έγινε παρανάλωμα του πυρός σε μια εκδήλωση φίλων της μάρκας.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται «εκρηκτική» και αψεγάδιαστη Ferrari F40!

Για όσους δεν γνωρίζουν, η F40 ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο που εξελίχθηκε και λανσαρίστηκε υπό την επίβλεψη του Enzo Ferrari. Από τους γνώστες, η F40 έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο και πιο ποθητό αυτοκίνητο της Ferrari, αποδίδοντας 478 ίππους (484 στην Αμερική) στις 7.000 σ.α.λ. και 577 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. από τον twinturbo 2.9 V8 κινητήρα. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση ήταν υπόθεση 4,1 δλ., με την τελική να ξεπερνάει τα 315 χλμ./ώρα!

Δείτε ακόμα: Ferrari Enzo με κινητήρες 18.000 ίππων από jet!

Get it on Google Play Download on the App Store