Ούτε εργοτάξιο δεν σταματάει το Audi 80

Η Audi έχει μακρόχρονη και πετυχημένη ιστορία στη μεσαία κατηγορία από το 1966 έως το 1996 με το 80 και από τότε μέχρι σήμερα με το A4. Από τα πιο δημοφιλή της μοντέλα ήταν και το τελευταίας γενιάς 80 που λανσαρίστηκε το 1986 και κατασκευάστηκε σε πάνω από 2,7 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ένας από τους κυριότερους λόγους της επιτυχίας του, ήταν η απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής και η αντοχή του. Αρετές που ο οδηγός ενός Cabriolet αποφάσισε να δοκιμάσει/αξιοποιήσει, όταν βρέθηκε σε ένα πολύ στενό πέρασμα λόγω οικοδομικών εργασιών. Όπως βλέπουμε, οι εργάτες έχουν σηκώσει φράχτη περιμετρικά του εργοταξίου, το οποίο βρίσκεται σχεδόν κολλητά σε παρακείμενο κτήριο. Ο δρόμος που απομένει είναι κατάλληλος μόνο για δίκυκλα και smart, αλλά ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι ήθελε ντε και καλά να περάσει. Με πλάτος 1.720 χλστ. -χωρίς τους καθρέπτες- το ανοιχτό 80 καταλαβαίνουμε -σε αντίθεση με τον οδηγό του- ότι δεν είναι για τέτοιους χώρους.

Η εικόνα μας έρχεται από το Βισμπάντεν, μια πόλη στα περίχωρα της Φρανκφούρτης, και δείχνει το άτυχο γερμανικό κάμπριο να προσπαθεί να χωρέσει ανάμεσα σε κάγκελα και τοίχους. Προφανώς το διαθέσιμο πλάτος δεν επαρκεί, οπότε καθρέπτες, πόρτες και φτερά καταλήγουν να γδέρνονται. Αλλά αφού ο άνθρωπος ήθελε να περάσει, δεν πειράζει. Να έχουν δουλειά και οι φαναρτζήδες…

Get it on Google Play Download on the App Store