Ποιος είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Πωλήσεων;

Πλέον έχουμε φτάσει στον Αύγουστο και όπως είναι λογικό, έχει γίνει η εκκαθάριση των παγκόσμιων πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου παγκοσμίως και σύμφωνα με τα στοιχεία του JATO, η μάχη ανάμεσα στα Honda Civic, Toyota Corolla και VW Golf για το αυτοκίνητο το οποίο θα αναδειχθεί δημοφιλέστερο παγκοσμίως εντείνεται.

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι Νο1 σε πωλήσεις υβριδικό στην Ευρώπη;

Και αυτό γιατί η μεγάλη άνοδος των πωλήσεων του Honda Civic φέρνει νέο ενδιαφέρον σε μία μάχη που μέχρι πρότινος ήταν για δύο. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2018 πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο σε πωλήσεις παγκοσμίως (με εξαίρεση το Ford F-Series το οποίο είναι μεγάλο pickup και είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως) είναι τo Toyota Corolla (εξαιρείται από τις πωλήσεις το Auris). Αυτό έχει ταξινομήσει 478.122 μονάδες και έχει αύξηση μεριδίου αγοράς 1,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Από κοντά του βρίσκεται το VW Golf με 431.836 μονάδες και άνοδο 0,6%, ενώ πλέον δυνατά παίζει στην τριάδα το Honda Civic με 412.664 μονάδες. Κάτι που οφείλεται στην άνοδο 6,4% σε σχέση με πέρυσι. Κάτι που σημαίνει πως αν συνεχίσει έτσι, τότε δεν αποκλείεται να μπει σφήνα ανάμεσα σε Corolla και Golf, μέχρι το τέλος του έτους.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα μοντέλα της δεκάδας, τα οποία μπορείτε να δείτε και στη σχετική λίστα πιο πάνω, τα Chevrolet Silverado και Toyota RAV4 ήταν τα αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου, η οποία έφτασε στο 10,2% και 7% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Tα πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα βενζίνης

Από την άλλη, μείωση στο μερίδιό τους και μάλιστα μεγάλη είδαν τα Nissan X-Trail και Honda HR-V με πτώση 5,3% και 8,1% αντίστοιχα. Για τη λίστα με τα 50 δημοφιλέστερα μοντέλα παγκοσμίως δεν έχετε παρά να κοιτάξετε τη σχετική εικόνα πιο πάνω.

Get it on Google Play Download on the App Store