Παγκόσμιο ρεκόρ από Audi S2 1.500 ίππων (+video)

Το Audi S2 ανέκαθεν ζούσε στη σκιά του RS 2 Avant. Λογικό κι αναμενόμενο, από τη στιγμή που το δεύτερο αποτελούσε κατ’ ουσία μια οικογενειακή εκδοχή της Porsche 964 Turbo. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα της εκδίκησης για το S2.

Ένα τερατωδώς βελτιωμένο δίθυρο 80άρι σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ για Audi στο 400άρι, αναρριχόμενο στην κορυφή των dragster μεταξύ των δημιουργιών του Ίνγκολσταντ. Το εν λόγω S2, βαμμένο στα αγωνιστικά χρώματα της Audi Sport κιόλας, κάλυψε τα 400 μέτρα από στάση μέσα σε 7,47 δλ. και ταχύτητα εξόδου 303 χλμ./ώρα! Αριθμοί που το καθιστούν ως το ταχύτερο της γερμανικής εταιρίας όλων των εποχών, στη συγκεκριμένη μέτρηση.

Το αυτοκίνητο είναι εξ ολοκλήρου στημένο για dragster, όπως φανερώνουν και τα ελαστικά της Hoosier. Ο πεντακύλινδρος 2.2 20V παραμένει στο μηχανοστάσιο, όμως πλέον φέρει μπλοκ από 2.5 TDI και ένα θεόρατο τούρμπο, που υπερπληρώνει με πίεση άνω των 4 bar! Η απόδοση φτάνει τα 1.350 άλογα στους τροχούς, κάτι που σημαίνει πως ο στρόφαλος παράγει πάνω από 1.500 ίππους!

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου, που χρησιμοποιεί πνευματικό σύστημα αλλαγής σχέσεων. Η ταχύτητα συναγωνίζεται αυτή του DSG, συνδράμοντας τα μέγιστα στον «διακτινισμό» του S2.

Get it on Google Play Download on the App Store