Παγκόσμιο ρεκόρ συγχρονισμένης… οδήγησης από τη Nissan (+video)

Το Nissan Patrol κατέκτησε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness, για τον μεγαλύτερο συγχρονισμένο «χορό» αυτοκινήτων. Συνολικά συμμετείχαν 180 Nissan Patrol τα οποία οδηγήθηκαν συγχρονισμένα,  σε σχήμα  γερακιού, προκειμένου να γίνει το νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness του μοντέλου, το οποίο είναι το έκτο για τη Nissan Middle East.

Δείτε ακόμη: Ένα και μοναδικό Nissan 370Z με 400 ίππους

Η Nissan πέτυχε αυτό το νέο ρεκόρ στο στάδιο  του Rugby 7s του Ντουμπάι, κερδίζοντας τα προηγούμενα παγκόσμια ρεκόρ με 36 αυτοκίνητα. Με επικεφαλής τον διεθνή οδηγό αγώνων  Axcil Jefferies, δύο ομόκεντρες γραμμές αυτοκινήτων οδήγησαν σε αντίθετες κατευθύνσεις γύρω από το περίγραμμα ενός γερακιού, σε  συνολική απόσταση 1.476 μέτρων.

Το σχήμα που σχηματίστηκε από τα 180 Nissan Patrol που συμμετείχαν στην προσπάθεια μετρήθηκε από 176,5 έως 225 μέτρα. Από ψηλά, το όλο εγχείρημα έμοιαζε με ένα γιγαντιαίο γεράκι σε πτήση πάνω από την άμμο της  Αραβικής ερήμου.

Διαβάστε επίσης: Έτσι κατασκευάζεται στο χέρι το Nissan GT-R50 (+video)

Αυτό το βραβείο είναι το τρίτο που το Nissan Patrol κερδίζει στον θεσμό των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο του 2015, το αυτοκίνητο έσπασε το ρεκόρ για την ταχύτερη άνοδο ενός αμμόλοφου ύψους 100μ., επιτυγχάνοντας την ανάβαση σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. Ο πρώτος τίτλος κατακτήθηκε τον Αύγουστο του 2013, όταν το Nissan Patrol τράβηξε με επιτυχία το βαρύτερο αεροσκάφος του κόσμου για περισσότερο από 50 μέτρα, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Sharjah στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Get it on Google Play Download on the App Store