Παίρνει το αυτοκίνητο εμπρός με… πατάτες; (+video)

Η μελέτη της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να είναι πολύ συναρπαστική, ειδικά όταν συνοδεύεται από πειράματα. Χρησιμοποιώντας μια απλή πατάτα και μερικά σύρματα, μπορείτε να μετατρέψετε μία πατάτα σε μία μικρή μονάδα παραγωγής ενέργειας.

Δείτε ακόμη: Είδε τον χάρο με τα μάτια του (+video)

Αυτό το είχαμε μάθει και στο σχολείο, καθώς οι καθηγητές μας φρόντισαν να μας κάνουν το σχετικό πείραμα. Τι γίνεται όμως όταν προσπαθήσουμε να βάλουμε εμπρός ένα αυτοκίνητο του οποίου η «ξελιγωμένη» μπαταρία έχει αντικατασταθεί από πατάτες;

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα θέλησαν να μας δώσουν οι συντελεστές του video που θα δούμε πιο κάτω και προέρχεται από το αμερικάνικο Autoblog.

Για αυτό το λόγο λοιπόν, πήραν 16 συνολικά πατάτες και τις συνέδεσαν μεταξύ τους και μετά με τα ειδικά καλώδια, με την μπαταρία του αυτοκινήτου. Και αν αναρωτιέστε γιατί πήραν 16 πατάτες συγκεκριμένα, είναι γιατί κάθε πατάτα έχει ενέργεια 0,8 Volt. Επομένως μέχρι τα 12,6 Volt που είναι η μπαταρία ενός αυτοκινήτου χρειάζονται 15,75 πατάτες. Πήραν λοιπόν στρογγυλά… 16 πατάτες και έγινε το πείραμα.

Διαβάστε επίσης: Πως και γιατί ο κινητήρας χάνει την δύναμή του

Για να δείτε τελικά αν η Mercedes κατάφερε να πάρει εμπρός δεν έχετε παρά να δείτε το video από το 2.30 και μετά.

Get it on Google Play Download on the App Store