Πανάκριβη συλλογή κλεμμένων supercars αξίας εκατ. ευρώ

Η αστυνομία της Καλιφόρνια ανακάλυψε μια συλλογή από κλεμμένα supercars και πολυτελή αυτοκίνητα, της οποίας η συνολική αξία τοποθετείται στην περιοχή των 2 εκατομμυρίων ευρώ (2,3 εκατ. δολάρια).

Τα αυτοκίνητα είχαν κλαπεί από διάφορες περιοχές της πολιτείας και ευρέθησαν τελικά σε μια απομονωμένη περιοχή του Σαν Φερνάντο. Συνολικά 35 τετράτροχα είχαν αφαιρεθεί από την κυριότητα των ιδιοκτήτων τους, περιλαμβάνοντας μοντέλα όπως οι Aston Martin Vantage, Bentley Continental GTC, BMW M8, ΒMW X5M και Chevrolet Corvette, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Mercedes και Porsche. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, πέρα από τα γούστα των κλεφτών, είναι η μεθοδολογία.

Τα αυτοκίνητα δεν κλάπηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή παραβίαση κλειδώματος ή φόρτωμα σε γερανό. Η συμμορία πήγαινε κατευθείαν στην πηγή, ήτοι τις αντιπροσωπείες, και με διάφορα τεχνάσματα (ψεύτικα συμβόλαια leasing, ακάλυπτες επιταγές, εικονικούς λογαριασμούς κλπ) στην ουσία αγόραζαν ή μίσθωναν όποιο τετράτροχο τους «γυάλιζε». Ό,τι χρειαζόταν, δηλαδή, για να φύγει νομότυπα το αυτοκίνητο από τον ντίλερ. Μέχρι να διαπιστωθεί πως τα πάντα ήταν έωλα και πληρωμή δεν υπήρχε από πουθενά, τα αυτοκίνητα είχαν ήδη πάρει το δρόμο για το κρησφύγετο.

Πέρα από τις πανάκριβες παρουσίες, οι δυνάμεις της California Highway Service (συγκεκριμένα η ειδική μονάδα Special Services Vehicle) ανακάλυψαν χώρο καλλιέργειας κάνναβης, με πάνω από 400 δενδρύλλια, καθώς και όπλα.

Get it on Google Play Download on the App Store