Πανέτοιμο το νέο VW Golf R (+video)

Η κορυφαία έκδοση του νέου VW Golf είναι πρακτικά έτοιμη, κάνοντας το φινίρισμα του στησίματος στο Nurburgring χωρίς ίχνος καμουφλάζ.

Τα πλάνα από την «Πράσινη Κόλαση» μας δείχνουν το νέο Golf R στην τελική του μορφή, με τις γωνιώδεις εισαγωγές αέρα και τη δυναμική διαμόρφωση του εμπρός προφυλακτήρα να δένουν με τα λεπτά φωτιστικά σώματα και να χαρίζουν στο αυτοκίνητο ένα ιδιαίτερα επιθετικό μπροστινό. Οι χαρακτηριστικές δίμπρατσες ζάντες δεν θα μπορούσαν να λείπουν, ούτε οι μπλε δαγκάνες των φρένων, αλλά και οι πλαϊνές ποδιές.

Διαβάστε επίσης: VW Golf R 450 ίππων στο κυνήγι του Audi RS 3 (+video)

Στο πίσω μέρος η καθιερωμένη διάταξη των τετραπλών απολήξεων της εξάτμισης είναι παρούσα, ανά δύο εκατέρωθεν του διαχύτη, ο οποίος εμφανίζεται πιο έντονος από κάθε άλλη φορά. H αεροτομή διατηρεί πιο συντηρητικό προφίλ, όμως δηλώνει με το παραπάνω την παρουσία της ξεκαθαρίζοντας πως έχουμε να κάνουμε με το ταχύτερο Golf 8ης γενιάς και καθιστώντας εντελώς διακριτή την διαφορά με το GTI.

Πέραν του R, βλέπουμε ένα ιδιαίτερο πρωτότυπο δοκιμών να γυρίζει στο Nordschleife, με ένα αντίστοιχο της επερχόμενης νέας BMW M4 στο κατόπι του. Το αυτοκίνητο μπορεί να μοιάζει σε Golf Alltrack προηγούμενης γενιάς, όμως το γεγονός πως κινείται σε ρυθμούς M4 -και πληροφορίες από τη VW- συνηγορούν στην εξαγωγή του συμπεράσματος πως πρόκειται για την έκδοση Variant του νέου Golf R.

Αμφότερα διαθέτουν το τρίπτυχο 2λιτρου TSI-7τάχυτου DSG-συστήματος τετρακίνησης 4Motion, συνεχίζοντας το επιτυχημένο έργο του απερχόμενου μοντέλου. Η απόδοση είναι αυξημένη στα 333 άλογα, έναντι 310, κάτι που σημαίνει πως οι επιδόσεις θα είναι καλύτερες από τα 4,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα του σημερινού. Η τελική ταχύτητα, πάντως, θα παραμείνει περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: 347 χλμ./ώρα με VW Golf R 740 ίππων! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store