Παραγωγή ρεκόρ για τα DSG κιβώτια από τη Skoda

Σήμερα η Skoda γιόρτασε την παραγωγή 3 εκατομμυρίων κιβωτίων DSG, (κωδικός DQ200) στο εργοστάσιο του Vrchlabí της Τσεχίας.


Το συγκεκριμένο νούμερο κιβωτίων, υπογραμμίζει τη σημασία του εργοστασίου στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του ομίλου Volkswagen.

Δείτε ακόμα: Καλωσορίστε την 4η γενιά Skoda Octavia!

Όπως άλλωστε δήλωσε κι ο Michael Oeljeklaus, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για την παραγωγική κι εφοδιαστική αλυσίδα της Skoda: «Σήμερα ξεπεράσαμε τα τρία εκατομμύρια κιβώτια DQ200 που παράγονται από τη μονάδα του Vrchlabí. Το συγκεκριμένο νούμερο αποκαλύπτει πως ακόμα και επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία τους στην αγορά, τα κιβώτια ταχυτήτων DSG εξακολουθούν να είναι σύγχρονα και μάλιστα να εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση σε παγκόσμια κλίμακα. Ταυτόχρονα, η επιτυχία αυτή αναδεικνύει το υψηλό τεχνολογικό επίπεδων των μηχανικών της ομάδας μας στο Vrchlabí κι είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε πολλά παραπάνω στο προσεχές μέλλον»!

Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμο από 26.500 ευρώ το νέο Skoda Superb

Καθημερινά κατασκευάζονται 2.200 DSG κιβώτια, με την αποδοτικότητα να απογειώνεται το 2012, όπου το εργοστάσιο ανακαινίστηκε πλήρως, βελτιώνοντας κατά πολύ την γραμμή παραγωγής, όπως ορίζουν άλλωστε τα νέα βιομηχανικά τεχνολογικά δεδομένα μέσω του Industry 4.0, τα οποία αυτοματοποιούν πολλές παραγωγικές διαδικασίες. Από το συνολικό αριθμό DSG κιβωτίων, το 38% τοποθετείται σε μοντέλα της Skoda, ενώ το 62% σε άλλα αυτοκίνητα του Group Volkswagen. Πάνω από τα μισά αυτόματα κιβώτια εξάγονται στη Γερμανία, καθώς και σε άλλα εργοστάσια που βρίσκονται σε Ινδία, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Νότια Αφρική και Ουγγαρία.

Get it on Google Play Download on the App Store