Παραμελημένο VW Golf έγινε βιτρίνα (+video)

Το VW Golf δεν χρειάζεται ιδιαίτερες εμπορικές συστάσεις. Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα όλων των εποχών, με εκατομμύρια πωλήσεων και 8 γενιές σε μια καριέρα 46 ετών. Η ήταν από τις πιο δημοφιλείς, πουλώντας σε πολύ υψηλά νούμερα ανά την υφήλιο.

Δείτε ακόμα: Πόσα άλογα βγάζει ένα 11 ετών VW Golf 1.4 TSI;

Ως αυτοκίνητο της μάζας, πολλά Golf -όπως και άλλα best sellers- δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης περιποίησης. Οι κάτοχοί τους τα χρησιμοποιούν για να κάνουν τη δουλειά τους, ξεχνώντας ότι κι αυτά θέλουν φροντίδα και περιποίηση. Ένα τέτοιο είναι το σημερινό. Από τη Μεγάλη Βρετανία, μοντέλο του 2013 και καθημερινά στις επάλξεις, έχει γράψει 243.000 μίλια (376.586 χλμ.) και συνεχίζει ακάθεκτο. Κάπου μέσα στη φούρια της καθημερινότητας, ο ιδιοκτήτης του αμέλησε το ρητό πως η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, αφήνοντας το αυτοκίνητο να μοιάζει με συμμετέχοντα σε ράλλυ.

Διαβάστε επίσης: Πώς προστατεύουμε το αυτοκίνητο από σκουριά

Η βρωμιά που μάζεψε το Golf είναι από τις πιο ύπουλες, καθώς τα μασπιέ και οι θόλοι των τροχών «πνίγηκαν» στη λάσπη. Τα δυο αυτά σημεία είναι από τα πιο επίφοβα για δημιουργία σκουριάς, όπως και το πάτωμα. Ακόμα και να πλένεται το αυτοκίνητο, τα συγκεκριμένα μέρη θέλουν προσοχή. Πόσω μάλλον εδώ, που είχε να πέσει νερό και σαπούνι μήνες. Μέσα στο time lapse video του JP Details, βλέπουμε το μικρομεσαίο VW να μετατρέπεται από «πεταμένο» σε «βιτρίνα». Οι τροχοί αφαιρούνται και οι θόλοι καθαρίζονται σχολαστικά, όπως και το υπόλοιπο αυτοκίνητο, συμπεριλαμβανομένου εσωτερικού και μηχανής. Το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό.

Δείτε ακόμα: 10 λάθη στο πλύσιμο του αυτοκινήτου

 

Get it on Google Play Download on the App Store