Παράταση ανομίας για τα ανασφάλιστα οχήματα

Και όμως το είδαμε και αυτό. Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά πως σε αυτή τη χώρα το να είσαι νόμιμος είναι… τιμωρία. Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, να εκδώσει εγκύκλιο η οποία αναφέρει ρητά πως αντικαθίσταται η δίμηνη ασυλία από εξάμηνη, για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμη: 4 λάθη που κάνουμε με τον κλιματισμό του αυτοκινήτου

Μέχρι πρότινος και σύμφωνα με την προηγούμενη εγκύκλιο, η προθεσμία μέσα στην οποία όσοι φορολογούμενοι, έχουν εντοπιστεί να κατέχουν ανασφάλιστο όχημα, θα μπορούν να προβούν στην ασφάλισή του, έχοντας προηγουμένως πληρώσει το απαιτούμενο ηλεκτρονικό παράβολο μέσω του συστήματος TAXIS, ήταν δύο μήνες (τα πρόστιμα που επιβάλλονται με τη μορφή παραβόλου, κυμαίνονται από 100 έως 250 ευρώ αναλόγως οχήματος).

Οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων ειδοποιούνται με μηνύματα στη θυρίδα τους στο ΤΑΧΙS ή στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και στη συνέχεια οφείλουν να προβούν στις απαιτούμενες διαδικασίες ασφάλισης των οχημάτων τους, αφού πληρώσουν το παράβολο.

Διαβάστε επίσης: Να τι συμβαίνει όταν ξεχνάς να λύσεις το χειρόφρενο (+video)

Θυμίζουμε πως αν οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται με την παραπάνω διαδικασία, τότε τα στοιχεία τους παραπέμπονται στην αρμόδια αστυνομική διεύθυνση η οποία φροντίζει για τον εντοπισμό και την αφαίρεση των πινακίδων του οχήματος.

Get it on Google Play Download on the App Store