Παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Σε γενναία αναβολή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας προέβη το Υπουργείο Οικονομικών, που ανακοίνωσε δίμηνη παράταση!

Εδώ και μέρες ακουγόταν το ενδεχόμενο παράτασης και τελικά αυτό έγινε πράξη, με τη νέα προθεσμία να εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνεται και η προθεσμία υποβολής σειράς τροποποιητικών δηλώσεων, αναδρομικών και ανείσπρακτων αποδοχών προηγούμενων ετών. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου, είναι πως δεν αναμένεται να υπάρξει νέα παράταση και έως τις 28 Φεβρουαρίου πρέπει να έχει γίνει η πληρωμή των τελών. Η μη έγκυρη αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας επισύρει πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Συγκεκριμένα το ύψος του προστίμου είναι:

  • ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Εάν ένας ιδιοκτήτης οχήματος δεν μπορεί να καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας, έχει τη δυνατότητα να το θέσει σε ακινησία.

Πώς γίνεται η πληρωμή;

Η πληρωμή είναι μια εύκολη διαδικασία μέσω της πλατφόρμα myCar. Οι πολίτες πρέπει αρχικά να λάβουν το ειδοποιητήριο μπαίνοντας στο site της ΑΑΔΕ, με τους κωδικούς Taxisnet, να πάνε στην κατηγορία πολίτες, οχήματα, τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς Taxisnet και να κάνουν λήψη του ειδοποιητηρίου. Αυτό έχει πάνω ένα QR Code και με ένα απλό σκανάρισμα με το κινητό σας τηλέφωνο γίνεται η άμεση πληρωμή μέσω e-banking. Βέβαια μπορεί να πάρετε το ειδοποιητήριο και χωρίς κωδικούς Taxisnet, απλά με το ΑΦΜ σας, την πινακίδα του οχήματός σας, επιλέγοντας τη χρονιά που επιθυμείτε.

Get it on Google Play Download on the App Store