Παρατημένο Lada Niva θα γίνει το ακριβότερο όλων των εποχών

Κάθε αυτοκίνητο έχει τη δική του ιστορία και αυτό το Lada Niva που βλέπουμε εδώ δεν αποτελεί εξαίρεση φυσικά. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως παρά την κατάστασή του, θα οδηγηθεί σε δημοπρασία στην οποία και αναμένεται να γίνει το ακριβότερο Lada Niva όλων των εποχών.

Δείτε ακόμη: To νέο Lada Vesta Sport πιάστηκε στα… πράσα

Το συγκεκριμένο μοντέλο, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάποια αποθήκη στη Βρετανία και πλέον αποτελεί μέρος της συλλογής του οίκου RM Sotheby’s ο οποίος και θα το οδηγήσει σε δημοπρασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου. Όπως λένε οι εκτιμητές, το συγκεκριμένο Lada Niva αναμένεται να αλλάξει χέρια για πάνω από 80.000 ευρώ καθώς μιλάμε για ένα μοντέλο το οποίο έχει λάβει μέρος στο θρυλικό Paris-Dakar του 1981.

Ήταν ένα από τα συνολικά 12 Lada Niva τα οποία ξεκίνησαν τον αγώνα, με το συγκεκριμένο πάντως να μην καταφέρνει να τερματίσει. Ένα άλλο όμως Lada Niva κατάφερε να τερματίσει τρίτο και να δείξει πως το ρώσικο 4×4 δεν αστειεύεται. Πλήρωμα του αυτοκινήτου με το νούμερο 167, όπως βλέπουμε και εδώ ήταν ο Francois Jeanson και ο γιoς του, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι ιδιοκτήτες.

Μάλιστα έκαναν αρκετές αλλαγές στο αυτοκίνητο, προκειμένου να έχει μία καλύτερη τύχη στον αγώνα, καθώς του έβαλαν πλαστικό καπό, πόρτες και πορτμπαγκάζ, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου, επιπλέον προστασία εμπρός και πίσω, φώτα και άλλη ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης: Νέο Lada Niva 5d Ubran California

Το αυτοκίνητο όπως φαίνεται και από τις εικόνες δεν είναι σε καλή κατάσταση και θέλει αρκετά «μαζέματα». Mιλάμε όμως για ένα γνήσιο μοντέλο με όλα τα χαρτιά του και με αγωνιστικό υπόβαθρο, χαρακτηριστικά που το καθιστούν αρκετά σπάνιο και επομένως ποθητό για όποιον έχει αγωνιστική συλλογή.

Get it on Google Play Download on the App Store