Παραβάτης σε αστυνομία: «Νόμιζα ότι ήμουν σε πίστα»

Οι αστυνομικοί ακούνε ευφάνταστες, εξοργιστικές, ευρηματικές, απίστευτες δικαιολογίες σε περιπτώσεις τροχαίων παραβάσεων, συναντώντας σπανίως ειλικρίνεια. Ο οδηγός μιας BMW 320i στην Αυστραλία, κινήθηκε στη λεπτή γραμμή μεταξύ αλήθειας και «παπάτζας».

Το βαυαρικό σεντάν πιάστηκε να κινείται με 119 χλμ./ώρα, σε περιοχή με όριο τα 60 χλμ./ώρα. Όταν τα όργανα της τάξης (επίσης με BMW, Σειράς 5 μάλιστα) ανακάλεσαν στην τάξη τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι της 3άρας, άκουσαν μια αρκετά ειλικρινή δικαιολογία. «Νόμιζα ότι ήμουν σε πίστα» είπε ο παραβάτης και το περίεργο είναι, ότι δεν είχε απόλυτο άδικο. Το σημείο όπου συνελήφθη να παραβιάζει το όριο ταχύτητας, είναι η πόλη Bathurst στη Νέα Νότια Ουαλία. Η πίστα του Mount Panorama φιλοξενεί δυο από τους πιο δύσκολους και φημισμένους αγώνες σε όλο το motorsport: τα 1.000 χλμ. και τις 12 Ώρες της Bathurst. Και μπορεί να μην του φαίνεται από τα τηλεοπτικά πλάνα, αλλά η πίστα είναι διαμορφωμένη στους δρόμους της πόλης! Σαν το Μονακό ένα πράγμα, στο λιγότερο κοσμοπολίτικο και στο πιο γρήγορο.

Ο ευρηματικός τρόπος που επέλεξε ο «γκαζιάρης» να τεκμηριώσει τα σχεδόν διπλά χλμ./ώρα πάνω από το όριο, δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους αστυνομικούς. Το πρόστιμο έφτασε τις 2.520 δολάρια Αυστραλίας (1.600 ευρώ), πινακίδες και δίπλωμα αφαιρέθηκαν επί τόπου (για 3 και 6 μήνες αντίστοιχα), ενώ χρεώθηκαν και 6 βαθμοί στο point system. Η τροχαία της Νέας Νότιας Ουαλίας, για να προλάβει άλλους «έξυπνους», επισημαίνει πως το Mount Panorama δεν είναι πίστα όταν δεν διεξάγονται αγώνες, αλλά κατοικημένη περιοχή με ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και περπατάνε αμέριμνοι.

Get it on Google Play Download on the App Store