«Παρουσιάστε, αρμ!» με αγγλικό άρμα

Τα στρατιωτικά οχήματα δεν συχνάζουν στις αγγελίες μεταχειρισμένων ή τις δημοπρασίες, αλλά με λίγο ψάξιμο μπορεί να βρεθούν πολύ καλές περιπτώσεις. Όπως αυτό το Bowler CSP RIV.

Το όνομα «Bowler» είναι γνωστό από τις μετατροπές Land Rover Defender σε κτηνώδεις ιδιοκατασκευές. Πέραν αυτών, η βρετανική εταιρία συνεργάστηκε με το εγχώριο Υπουργείο Αμύνης και παρουσίασε, το 2017, ένα πρωτότυπο όχημα ταχείας παρέμβασης. Το RIV (Rapid Intevention Vehicle) βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα CSP (Cross Sector Platform), που επιτρέπει την ανάπτυξη διαφόρων τύπων αμαξωμάτων, κατάλληλα για χρήση από όλα τα Σώματα Ασφαλείας. Την κίνηση αναλαμβάνει ένας ντίζελ V6 της Land Rover, με απόδοση 300 ίππων και 700 Nm, σε συνεργασία με ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF.

Το CSP RIV διαθέτει τέσσερις ανεξάρτητες θέσεις και ωφέλιμο φορτίο 2.000 κιλών, ενώ όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει θωρακισμένα πάνελ όπου είναι ακάλυπτο. Ο οίκος RM Sotheby’s, που έχει αναλάβει τη δημοπράτησή του, διαβεβαιώνει πως λόγω της συγγένειας του στρατιωτικού οχήματος με τη Land Rover, υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά εν αφθονία και παγκοσμίως. Εκεί που υπάρχει ζήτημα είναι με τη δυνατότητα κυκλοφορίας του, καθώς όντας πρωτότυπο δεν πήρε ποτέ έγκριση Τύπου. Με άλλα λόγια, δεν έχει χαρτιά. Αν ενδιαφέρεστε για μυστικές επιχειρήσεις, η αρχική εκτίμηση του κόστους έκανε λόγο για 75-100.000 ευρώ, ωστόσο στην πραγματικότητα θα στοιχίσει λιγότερο. Με μια μέρα να απομένει για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας, το μεγαλύτερο «χτύπημα» είναι στις μόλις 21.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store