Πένα Toyota Starlet από συνταξιούχο

Τα αυτοκίνητα της Toyota ήταν και παραμένουν πολύ δημοφιλή στην Ελλάδα εδώ και χρόνια τώρα, ενώ μεταξύ των best seller ήταν και το Starlet. Πλέον επέστρεψε και μπορεί να έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε το τελευταίο πραγματικό Starlet (το 1999), όμως ακόμα κάποιοι τα αναζητούν στα μεταχειρισμένα.

Δείτε ακόμα: Ποια πρωτιά είχε το Toyota Starlet του 1978;

Το κόκκινο που βλέπουμε είναι μοντέλο του 1998 και έχει καταγράψει μόλις 49.048 χλμ. Αν ο μικρός αριθμός των χιλιομέτρων σας παραξενεύει, να τονίσουμε πως το εν λόγω Starlet MK5 άνηκε σε συνταξιούχο που το είχε αγοράσει καινούργιο και το χρησιμοποιούσε ελάχιστα. Ο 1.300άρης των 75 ίππων στις 5.400 σ.α.λ. και με ροπή 115 Nm στις 4.300 σ.α.λ. συνδυάζεται με αυτόματο 4άρι κιβώτιο, όντας αμφότερα σε εξαιρετική κατάσταση – όπως και το αμάξωμα με το εσωτερικό. Πληροφοριακά καινούργιο επιτάχυνε στο 0-100 χλμ./ώρα σε 15,0 δλ. (11,2 δλ. με το μηχανικό κιβώτιο) και η τελική του έφτανε τα 165 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται καινούργιο Toyota Corolla του 1995

Καθότι μοντέλο της γερμανικής αγοράς, ο εξοπλισμός είναι λίγο «περίεργος». Για παράδειγμα, έχει 2 αερόσακους (οι οποίοι στα Starlet ελληνικής εσοδείας σπανίζουν, ακόμα και ο ένας) αλλά όχι air condition (εδώ έχουν σχεδόν όλα). Επίσης, διαθέτει ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και ραδιοκασετόφωνο. Παρόλα αυτά, για Starlet 22ετίας και τόσο καλοδιατηρημένο, δικαιολογείται μια υποχώρηση στον τομέα της δροσιάς. Σε αυτόν της τιμής, τα 3.490 ευρώ που ζητάει ο πωλητής μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά δεδομένου ότι έχουμε δει ελληνικά Starlet σε πολύ λιγότερο προσεγμένο επίπεδο να πωλούνται για 1,5 και 2 χιλιάδες, κρίνονται λογικά.

Δείτε ακόμα: 30 χρόνια από το Toyota Starlet GT Turbo (P80)

Get it on Google Play Download on the App Store