Peugeot 3008 AWD 3.0 V6 340HP «σκουπίζει» (+video)

To 3008 είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Peugeot και εκ των δημοφιλέστερων SUV της αγοράς. Και παρότι κυκλοφορεί σε έκδοση με 300 ίππους και τετρακίνηση (το plug-in υβριδικό Hybrid4), δεν είναι ένα σπορ αυτοκίνητο.

Εκτός κι αν πρόκειται για το επίσης τετρακίνητο, με τρία διαφορικά όμως, και με σύστημα τετραδιεύθυνσης 3008, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Trophée Andros. Την «παγωμένη» διοργάνωση, όπου μεταλλαγμένες μορφές καθημερινών μοντέλων γλιστράνε από στροφή σε στροφή, προσφέροντας μοναδικό θέαμα.

Το 3008 της Team Pussier συμμετείχε πριν δυο σεζόν, έχοντας έναν ατμοσφαιρικό V6 3 λίτρων στο κέντρο να τροφοδοτεί όλους τους τροχούς, οι οποίοι εκτός από την κίνηση, αναλαμβάνουν και το στρίψιμο του αυτοκινήτου. Οι κατασκευές του Trophée Andros διαθέτουν προηγμένα συστήματα τετραδιεύθυνσης, με τις γωνίες των πίσω τροχών σε κάποιες περιπτώσεις -και αναλόγως πίστας- να συναγωνίζονται αυτές των εμπρός. Ένα 6άρι σειριακό φροντίζει για τη μεταφορά της ισχύος, εκτοξεύοντας τα 1.030 κιλά του αμαξώματος στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δλ.! Κι όπως θα παρακολουθήσουμε, η τέχνη του στρίβειν δια της πόρτας μεταφέρεται με μεγάλη άνεση και στην άσφαλτο.

Get it on Google Play Download on the App Store