Πιο έμπιστες μάρκες αυτοκινήτου οι Ασιατικές

Οι ιαπωνικές και κορεατικές μάρκες αυτοκινήτου, είναι λίγο – πολύ γνωστές για την αξιοπιστία τους, κάτι που επιβεβαιώνεται από διάφορες έρευνες που γίνονται στον κόσμο, από μεγάλες εταιρείες.

Δείτε ακόμη: 20 αυτοκίνητα με υψηλή αξιοπιστία

Το γεγονός αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει η νέα έρευνα της Αυστραλιανής εταιρίας Roy Morgan, στην οποία οι Ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, ως οι πιο έμπιστες μάρκες αυτοκινήτου στην Αυστραλία. Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρέθηκε η Toyota, στη δεύτερη η Mazda και στην τρίτη θέση η Honda. Ακολούθησαν στην 4η και 5η θέση η Subaru και η Nissan, ενώ 7η είναι η Hyundai. Την έκπληξη έκανε μάλλον η Tesla στην 7η θέση. Ακολούθησαν οι μάρκες Mercedes στην όγδοη θέση και η μοναδική από την Ευρώπη, η Kia (9η) και η Ford (10η).

Εντύπωση προκαλεί ότι από τη δεκάδα απουσιάζει η πρώην Αυστραλιανή κατασκευάστρια αυτοκινήτων Holden, η οποία σταμάτησε την τοπική παραγωγή αυτοκινήτων το 2017, κάτι που προφανώς έχει επηρεάσει αρνητικά το κοινό.

Δείτε ακόμη: Ποια ιαπωνική μάρκα αυτοκινήτου είναι πιο αξιόπιστη;

Να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019 και συμμετείχαν 14.383 άτομα.

Get it on Google Play Download on the App Store