Πήρε κλήση ενώ πήγαινε με οδική βοήθεια!

Οι κάμερες της αστυνομίας έχουν λύσει τα χέρια των οργάνων της τάξης, συνεισφέροντας στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας μέσω της σύνεσης που επιβάλλουν στους οδηγούς. Όχι οι ίδιες ακριβώς, τα πρόστιμα και οι ποινικές κυρώσεις. Ακόμα και η τεχνολογία όμως, κάνει λάθη.

Μια Alpine A110 πιάστηκε στη Γαλλία να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας, «ποζάροντας» σε κάμερα ελέγχου ταχύτητας με 79 χλμ./ώρα σε περιοχή όπου το όριο είναι 70. Προκαλεί εντύπωση η αυστηρότητα των γαλλικών αρχών, καθώς θα μπορούσαν να έχουν ρυθμίσει τις κάμερες να μην «γράφουν» σε ταχύτητες έως 10% πάνω από το όριο. Αλλά ο νόμος είναι νόμος. Το κεντρομήχανο sportscar υπερέβη τα εσκαμμένα, συνελήφθη να κινείται με υπερβολική ταχύτητα και κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Το θέμα είναι πως όλα αυτά, τα έκανε όντας φορτωμένο στην πλάτη της οδικής βοήθειας!

Η κάμερα ελέγχου ταχύτητας φωτογράφισε κέντραρε στο αυτοκίνητο και απαθανάτισε την πινακίδα κυκλοφορίας της A110, αλλά με 79 χλμ./ώρα κινείτο το φορτηγό που τη μετέφερε. Λογικά «έπιασε» την πινακίδα της Alpine γιατί φαινόταν καλύτερα. Ένα λάθος που μπορεί να συμβεί, καθώς τα λογισμικά των καμερών καταγράφουν ταχύτητα και όχημα, όχι τρόπο που αυτό γίνεται. Κανονικά, τα πλάνα και οι κλήσεις ελέγχονται από αστυνομικούς πριν αποσταλούν οι κλήσεις, ακριβώς για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Στην προκειμένη αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της A110 να λάβει το ανάλογο «μπιλιετάκι» παρότι το αυτοκίνητο είχε βλάβη και δεν έπαιρνε καν μπρος!

Get it on Google Play Download on the App Store