Πιτσιρικάς διέλυσε την Pagani του μπαμπά (+video)

Η ζωή είναι πολύ ωραία για τους τους προνομιούχους, ειδικά μικρής ηλικίας. Έγνοιες μηδέν, γονεϊκές οικονομικές «πλάτες» σαν την Πελοπόννησο, βιντεάκια στο YouTube και βόλτες με Pagani Huayra άνω των 3 εκατομμυρίων. Αλλά, αν τα χέρια είναι ικανά μόνο για σκρολάρισμα στο smartphone, η τιμωρία είναι εξαιρετικά αυστηρή.

Ο 17χρονος Gage Gillean δηλώνει YouTuber και θέλησε να γυρίσει ένα video με την Huayra Roadster του πατέρα του, Tim Gillean. Ο οποίος έχει επίσης στη συλλογή του McLaren Senna, Lamborghini Urus, Bugatti Chiron, Rolls-Royce Dawn και πολλές ακόμα ονειρικές κατασκευές. Η Huayra είναι το πιο πρόσφατο απόκτημα, με τα κλειδιά να παραδίδονται τον περασμένο Ιούνιο – ούτε 6 μηνών αυτοκίνητο, δηλαδή. Μόλις 100 κατασκευάστηκαν, ενώ το ανθρακονημάτινο αμάξωμα της συγκεκριμένης είναι βαμμένη σε ένα φαντασμαγορικό (και πανάκριβο) Purple Pearl χρώμα, που ταιριάζει απίστευτα με τις χρυσαφί ζάντες αλουμινίου.

Δείτε ακόμα: Τράκαρε τη Mustang του μπαμπά στο γκαράζ (+video)

Η Roadster χαρακτηρίζεται από την παγκόσμια πρωτοτυπία του να είναι η πρώτη ανοιχτή έκδοση ελαφρύτερη από την κλειστή! Το πολυδύναμο team του Horacio Pagani χρησιμοποίησε ένα καινοτόμο υλικό, ονόματι carbon triax (συνδυασμός ενισχυμένου fiberglass με ανθρακονήματα), μαζί με ανθρακονημάτινα συγχρονιζέ στο 7άρι ημιαυτόματο κιβώτιο της Xtrac. Το βάρος είναι μειωμένο κατά 70 κιλά σε σχέση με την Huayra, φτάνοντας στο σύνολο τα 1.280 κιλά. Ακόμα κι αν ο 6λιτρος twinturbo V12 απέδιδε τα 730 άλογα της κλειστής, η «ξεσκούφωτη» λογικά θα ήταν ταχύτερη.

Εκτός από ελαφρύτερη όμως, η Roadster είναι και ισχυρότερη! Αποδίδει 764 ίππους στις 6.200 σ.α.λ. και 1.000 Nm στις 2.400 σ.α.λ. (ίδια με της Coupe) και, παρόλο που η Pagani δεν ανακοινώνει επιδόσεις, σίγουρα μιλάμε για λιγότερο από 2,8 δλ. στο 0-100 χλμ./ώρα και τουλάχιστον 383 χλμ./ώρα τελικής, που είναι οι επιδόσεις της κλειστής. Με δυο λόγια, δεν είναι για άσχετους.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει το σέρβις της Pagani Huayra;

Ο Gillean Jr προφανώς ανταποκρίνεται στον χαρακτηρισμό, καθώς κατά τη διάρκεια του γυρίσματος για το video στο YouTube, έχασε τον έλεγχο και διέλυσε το εμπρός μέρος του hypercar, αξίας 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων (2,8 εκατ. ευρώ). Έτσι έμοιαζε πριν τη σύγκρουση

Δείτε ακόμα: Πήγε για burnout κι έκαψε τον συμπλέκτη (+video)

Δείτε πως την κατάντησε ο έφηβος και πείτε μας: πώς θα τον τιμωρούσατε αν ήταν δική σας η υπερσπάνια Huayra Roadster;

Get it on Google Play Download on the App Store