Πλαστικά αυτοκινήτου έλιωσαν από καθρέπτη!

Όλοι γνωρίζουμε και έχουμε νιώσει στο σώμα μας, ότι τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αναπτύσσονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Γι’αυτό πρέπει να προστατεύουμε τα βασικότερα μέρη του (ταμπλό, τιμόνι) με την τοποθέτηση έστω μιας ηλιοπροστασίας στο εμπρός παρμπρίζ. Παράλληλα, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τρόφιμα και βέβαια πολύ χειρότερα κατοικίδια ζώα και ανθρώπους με κλεισμένα παράθυρα έστω και για λίγα λεπτά, χωρίς να λειτουργεί ο κλιματισμός, γιατί η ασφυξία είναι δεδομένη.

Δείτε ακόμη: Σε πόση ώρα η καμπίνα γίνεται «φούρνος»;

Ωστόσο, είναι και κάποια αντικείμενα που αντανακλούν τις ακτίνες του ηλίου και μπορούν με ευκολία να λιώσουν τις επενδύσεις από το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Κάτι που έμαθε με σκληρό τρόπο ένας καθηγητής από το Μουσείο επιστημών στο Σαν Φραντσίσκο. Ο κ. Mark Kossover ειδικεύεται στην κατασκευή ηλιακών φούρνων, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που εκμεταλλεύονται το φως του ήλιου για να βράσουν νερό ή να μαγειρέψουν τρόφιμα.

Το τελευταίο του δημιούργημα ήταν ένας μεγάλος παραβολικός ανακλαστήρας που είχε φτιάξει χρησιμοποιώντας ένα πεταμένο δορυφορικό πιάτο τηλεόρασης. Ωστόσο, ξέχασε αυτό το αντικείμενο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του χωρίς κάποιο κάλυμμα πάνω σε αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν να λιώσει τα πλαστικά από το πίσω μέρος του εσωτερικού, λόγω των καυτών ακτινών που έπεφταν πάνω σε αυτά από την αντανάκλαση του παραβολικού καθρέπτη. Την επόμενη φορά που θα αφήσει κάποιο τέτοιο αντικείμενο στο αυτοκίνητό του σίγουρα θα είναι πιο προσεκτικός.

Δείτε ακόμη: Πως να δροσίσεις γρήγορα το εσωτερικό του αυτοκινήτου

Πηγή: http://phyzblog.blogspot.com

Get it on Google Play Download on the App Store