Πλήρωσε 1.500 ευρώ αντί για 20 λόγω χειρονομίας

Οι Γερμανοί φημίζονται για πολλά πράγματα. Η πειθαρχία και προσήλωση στην τήρηση των νόμων, είναι από τα πιο ξακουστά τους χαρακτηριστικά. Οι δίχως όριο ταχύτητας αυτοκινητόδρομοι, άλλο ένα. Δεν είναι όλες οι εθνικές οδοί της Γερμανίας «ελευθέρας», όμως. Ένας 26χρονος θα το μάθαινε με μόλις 20 ευρώ, αν κατάφερνε να κρατήσει τα δυο του χέρια στο τιμόνι…

Δείτε ακόμα: Σκοτώνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γερμανία

Για την ακρίβεια, όλα του δάχτυλα. Ο οδηγός μιας BMW X5 2ης γενιάς εισήλθε σε κομμάτι autobahn, που είχε όριο ταχύτητας τα 70 χλμ./ώρα. Το φωτοραντάρ τον συνέλαβε να κινείται με 81 χλμ./ώρα. Μικρό το κακό, μόλις 11 χλμ./ώρα η παράβαση, ανάλογη και η τιμωρία: ένα πρόστιμο 20 ευρώ. Κανονικά. Στην προκειμένη, ο παραβάτης δέχτηκε ένα ωραιότατο «καπέλο» 1.480 ευρώ, καθότι ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα!

Διαβάστε επίσης: Πήρε Lamborghini με το επίδομα του κορωνοϊού!

Οι αρχές του Oberfranken, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, εξέλαβαν την κίνηση αυτή ως εξύβριση, άσκησαν τις ανάλογες κατηγορίες (εξύβριση κατά της αρχής), το δικαστήριο συμφώνησε και επικύρωσε πρόστιμο 75πλάσιο της τροχαίας παράβασης, αφαιρώντας παράλληλα την άδεια οδήγησης για ένα μήνα! Οπότε την επόμενη φορά που θα σας σταματήσουν για έλεγχο ή εντοπίσετε κάμερα κυκλοφορίας, ακολουθήστε κανόνες savoir vivre.

Δείτε ακόμα: Άνθρωπος επιτέθηκε σε νταλίκα! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store